Nutopia

Arkiv för
WiiWare

6 mars

Så kan Nintendo rädda Wii


Det är lite humor, det här med Wii och att den behöver räddas. Nintendo tokäger helt enkelt den här generationens spelkonsoler, och det med en rent tekniskt fruktansvärt undermålig produkt, i alla fall i jämförelse med konkurrenternas alternativ. Man har till och med skippat HD, bara en sådan sak!
Likväl kommer varken Xbox 360 eller PlayStation 3 att sälja lika mycket som Wii. Kampen är över, maxa intäkterna, livslängden och ställ in er på nästa generation. Fakta, inte mycket att gaffla om.
Men Wii behöver räddas, det är – trots 7 miljoner sålda enheter i USA varje år – ett format i kris. Läs vidare →

12 juni

6 februari

Subkonsolspelen


Det är intressant att se retrofieringen av spelbranschen, ett av två huvudspår just nu. Möjligen behöver det förklaras – dels har vi de överbudgeterade monsterproduktionerna i bländande HD och med prislapp därefter, och dels har vi småspelen, konverteringarna och de digitala liren som letar sig ut till Xbox Live Arcade, PlayStation Network och så vidare. Den sistnämnda gruppen har mer gemensamt med forna tiders tv-spel än sina skivdistribuerade kusiner. Läs vidare →

1 december

Square Enix dödförklarar konsolspelen – därför är det rätt, och fel

Högste hönset på Square Enix, Yoichi Wada, säger till brittiska branschtidningen MCV att konsolspelens dagar är räknade. Tio år ger han dem, sedan är det kört – och de spelutgivare som inte anpassar sig kommer få det svårt. Han talar om den enorma marknaden som öppnas när allt fler enheter i våra hem blir potentiella spelmaskiner, tack vare bättre hårdvara och strömmade spel.
Däremot tror inte Wada att Microsoft, Sony och Nintendo är de stora förlorarna – de är förberedda för det här redan. Läs vidare →