1

Blaster Master kommer tillbaka


Peppfaktorn är nostalgihög, för ännu en klassisk spelserie får nytt liv i den befintliga konsolgenerationen! Jag var inne på det i min recension av Rocket Knight, och även om dess hjälte Sparkster är en skön prick så matchar han inte bilen (!) S.O.P.H.I.A. från Blaster Master.
Blaster Master: Overdrive är ett nytt spel till Wii och släpps via WiiWare för 1000 Wiipoäng, en larvig liten summa som det bara måste vara värt. Återigen får vi växla mellan plattformshoppande inifrån bilen S.O.P.H.I.A. till fågelperspektivet med Alex – hjälten i det här spelet – i fokus. Fast aningen snyggare än i 8-bitarsorginalet förstås.
Sunsoft gör helt rätt i att satsa på det här, om inte Blaster Master: Overdrive blir en framgång på WiiWare så beror det antingen på att man gjort ett skitspel som inte återkopplar till originalets mixade briljans såsom man påstår, eller så har omvärlden hemsk spelsmak…!
Allvarligt talat, det här känns lovande. Den 18 juni släpps spelet.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer

  1. Släpptes för några månader sen på amerikanska WiiWare (februari tror jag det var?) och fick väldigt blandad kritik. Svårighetsgraden påstås vara obalanserad tex. Givet köp för en gammal nostalgiker som mig dock. 😉

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.