Nutopia

Arkiv för
The New iPad

6 juli

Äntligen internetdelning från iPad

När Apple utannonserade den nya iPaden, eller iPad 3 som många kallar den för att skilja modellerna åt, så var det förstås många som såg fram emot att använda den för att dela ut internetuppkopplingen till sin dator (exempelvis). Paddan är ju bättre än iPhone 4S där, eftersom den kan nå högre hastigheter när nätet stödjer pseudo-4G. Dessvärre visade det sig att internetdelningsfunktionen var avstängd för oss stackars svenskar när iPaden kom.
Det håller på att ändras nu, operatör för operatör misstänker jag – nyligen upptäckte jag i alla fall att operatören 3 har släppt igenom internetdelningen med någon ”uppdaterad operatörsinställning”. När det hände vet jag inte, men glada nyheter är det!
Har du valet ”Internetdelning” under Inställningar?

27 april

Bor du i Colombia, Estland, Indien, Israel, Lettland, Litauen, Montenegro, Sydafrika eller Thailand så kan du köpa den nya iPad-modellen idag, den 27 april.

20 april

Bor du i Sydkorea, Brunei, Kroatien, på Cypern, Dominikanska republiken, El Salvador, Guatemala, Malaysia, Panama, Saint Martin, Uruguay eller Venezuela så kan du köpa den nya iPad-modellen idag, den 20 april.

23 mars

"Sevolutionär" är riktigt dålig copy

Jag tyckte att ”resolutionary”, som Apple kör på engelska för att förmedla hur förbaskat bra nya iPadens skärm är, var lite krystat men ändå okej. I Sverige är det ”sevolutionär” som gäller och det är bra – bara! – dåligt.
Nya paddans skärm? Underbar, kort sagt – den måste ses för att förstås fullt ut.

Ifall du glömt: idag släpps nya iPad i Sverige.

22 mars

Den nya iPaden slår självfallet rekord


Det var väl ingen som hade väntat sig att den nya iPaden skulle slå något slags rekord inte? Ingen alls. Eller jo, faktiskt. Alla kanske? Och visst, så blev det.
Givetvis!
Apple meddelar stolt att ”its incredible new iPad” sålts i hela tre miljoner exemplar världen över, och det på bara tre dagar. Detta kan sättas i relation till iPad 2 som såldes i ungefär en miljon exemplar på lika många dagar, och iPad ett som i sin tur behövde 28 dagar för att nå miljonen. Imponerande, men så klart inte helt överraskande heller. Med hajp, starkt varumärke och roliga produkter kommer man långt. Tänka sig…

20 mars

Igår, den 19 mars, meddelade Apple att de sålt tre miljoner exemplar av den nya iPad-modellen, vilken släpptes den 16 mars. Det är den snabbast säljande paddan hittills. På fredag får vi chansen att köpa den i Sverige.

14 mars

Apple har gått ut med ett pressmeddelande som bekräftar fredagen den 23 mars som släppdatum för nya iPad i Sverige. I USA samt ett antal andra länder kan den dock köpas redan nu på fredag.

13 mars