Nutopia

Arkiv för
The Last Guardian

21 december

Hemmasydd Trico

Alldeles makalösa och fantastiska The Last Guardian har äntligen nått våra PlayStation-konsoler. Det blev inte PS3 som först var tänkt när det utannonserades redan 2009, utan hamnade istället på PS4 drygt sju år senare. Men det har definitivt varit värt väntan. Samlarutgåvan innehåller en fin staty, men när inte det räcker gör man något eget, som den här fina Trico-mjukisen från i somras. Skapad av ett fan som inte riktigt orkade vänta hela vägen in i kaklet. Fler bilder på skönheten finns på sajten Owl’s Tea Party.

7 december

The Last Guardian på PS4 och PS4 Pro


Är du som undertecknad löjligt sugen på nysläppta The Last Guardian till PlayStation 4, men inte riktigt vet om det är värt att skaffa PS4 eller PS4 Pro för? Även om du kanske inte får några definitiva svar på dina frågor här, så är det åtminstone möjligt att se hur spelet rullar på Pro i 4K jämfört med en vanlig PS4 i 1080p. Jag vet vartåt jag själv lutar efter det här…
Och just det, när vi ändå pratar The Last Guardian, så ta er en titt på öppningen av Collector’s Edition här.

6 juni

Via Gamasutra kan vi läsa att anledningen till varför efterlängtade The Last Guardian fortfarande gäckar oss beror på de ”tekniska svårigheterna” som utvecklarna stött på. Tills detta är löst är Sony inte beredda att prata om ett eventuellt släpp.

13 december

Ueda och Sony går skilda vägar


Det var tidigare bara ett rykte, men nu bekräftar Sony det alla PlayStation-ägare fruktat. Fumito Ueda, mannen bakom Ico och Shadow of the Colossus, lämnar Sony. Detta innebär dock ingen fara för det pågående The Last Guardian-projektet, något som Ueda nu färdigställer som frilansare istället för anställd. Så, spelet kommer, men det är samtidigt det sista, vad vi kan anta, som Ueda gör under Sonys regi. Tråkigt, men man kan knappast göra en mer storstilad sorti, för The Last Guardian ser ut att vara något alldeles extra.
Via Gamasutra.