Arkiv för rollspel

Forbidden Lands är en megasuccé på Kickstarter

Thord D. Hedengren

Bordsrollspel går bra på Kickstarter, med framgångssagan Ur Varselklotet / Tales from the Loop färskt i minnet. Från samma förlag, Fria Ligan, kommer nu Forbidden Lands – ytterligare ett framgångsrikt rollspel på Kickstarter.
https://www.kickstarter.com/projects/1192053011/forbidden-lands-retro-open-world-survival-fantasy
Vill du vara med så har du i skrivande stund 30 timmar på dig att öppna plånboken.

"Gullikssonspelet" nu på Kickstarter

Thord D. Hedengren

Nils Gullikssons konstbok blev en stor succé på Kickstarter och nu kommer bordsrollspelet som tidigare benämnts som ”Gullikssonspelet”. Naturligtvis är det Kickstarter som gäller och spelet heter Forbidden Lands.

Men vänta! Det där var ju väldigt mycket på engelska. Frukta inte:

Självklart kommer “Gullikssonspelet” även på svenska, med arbetstiteln Ärans väg. Denna kickstarter gäller även den svenska utgåvan – du kan välja vilket språk du vill ha i en pledge manager efter kickstarterns slut. Och – om du var backer i kickstartern för Nils Gullikssons konstbok förra året får du automatiskt detta spel i PDF-format.

Som väntat har kampanjen redan nått sitt mål så hoppa in på den nivå du vill för en himla massa material till en (någorlunda) billig peng.

Historiska Äventyr i Göteborg

Thord D. Hedengren

I vanliga fall hör crowdfundingkampanjer hemma på vår systersida Daily Crowdfunder, men eftersom den är på engelska så passar Historiska Äventyr i Göteborg inte riktigt in. Så vi tar den här!

Historiska Äventyr i Göteborg är ett rollspel baserat på Daniel Lehtos Äventyr, och riktar sig till nybörjare. Spelet ges ut oavsett kampanjens framgång eller ej, vilket är lite fusk kan tyckas, men så är det när man backas av Göteborgs stadsmuseum. Ta en titt och släng in en tvåhundring om du gillar rollspel och vill främja hobbyn i Sverige.

Så här ska rollspel spelas

Thord D. Hedengren

Så här ska D&D spelas
Ryan Devoto och Michael Tuskus på Terranscapes har skapat en helt galen spelmiljö för Dungeons & Dragons. Kolla in bilderna på Facebook, det är ruggigt imponerande.

Mutant: Elysium har redan nått sitt mål på Kickstarter

Thord D. Hedengren

Rollspelare gillar att gräsrotsfinansiera saker, och förlaget Fria Ligan är experter på detta. Deras Mutant: År Noll var fruktansvärt framgångsrikt, så det är knappast någon överraskning att den tredje stora expansionen till rollspelet, Mutant: Elysium, nådde sitt mål (50 000 kr) på under en dag.
https://www.kickstarter.com/projects/1192053011/mutant-elysium-rollspel-om-mansklighetens-sista-da?ref=thanks_share
Gillar du rollspel så är det här förstås ett kul projekt att stödja. Omslaget står för övrigt Simon Stålenhag för, vars senaste bok vi skrev om nyligen.

Om du gillar Peter Bergtings värld Morwhayle och inte kan vänta på nästa bok (eller rollspelet) så föreslår jag att du laddar ner den här samlingen noveller som sprids gratis som (laglig) torrent.

Typiska japanska rollspel – en genre i kris

Rickard Olsson


Nu generaliserar jag, men med all rätta. Japanska rollspel – ja, jag vill tilldela dem en egen genre – är i allra yttersta behov av en omstart. Ingen annan genre har för mig personligen förfallit så mycket och till den grad att jag numera sitter på ett groende förakt. (mer…)