Arkiv för Ridley Scott

Prometheus och Windows 7

Rickard Olsson


Microsofts Windows 7 kommer bli så framgångsrikt att man fortfarande kör det långt in i framtiden. Det var åtminstone Ridley Scott så pass övertygad om att han gav operativsystemet en plats i Prometheus.
Via Alex på Tumblr.

Prometheus upprör svenska folket

Robert Jonsson


Att folk blir upprörda är inte något som förvånar. Att dessa personer ger uttryck för sitt missnöje på nätet är inte heller ovanligt. Nu senast är världen på att gå under för att vi i Sverige inte själva får välja hur vi ska se Ridley Scotts film Prometheus på bio. Biograferna har nämligen tagit beslutet att bara visa filmen i 3D. För att stoppa detta brott mot mänskliga rättigheterna har driftigt folk tagit på sig det som människor gör bäst: skapa listor. Tillhör du kategorin som vill skriva under listan finner du den här. Med största sannolikhet kommer ingen bry sig om just din åsikt, men det kanske får dig att må bättre just då du skriver under.
Undertecknad ämnar förstås att se Prometheus då den dyker upp på bio, trots att 3D ger honom huvudvärk på grund av hans synfel. Att uppröras över att man måste se en film i 3D är dock ett i-landsproblem som skribenten finner för oviktigt att bry sig om. Istället lägger han hellre sin upprördhet på viktigare saker: som att The Elder Scrolls V: Skyrim för tillfället slukar alldeles för mycket fritid!
UPPDATERING: Efter att artikeln publicerats skrev SF följande på Twitter: ”Den kommer visas i 2D i alla våra städer. Biljetterna släpps på onsdag.” Med andra ord, namninsamlingen är alltså helt meningslös. Vi ber om ursäkt om någon av er blev peppad på att bli upprörd helt i onödan. Det kommer säkert fler tillfällen.

Nya Blade Runner med kvinnlig huvudrollsinnehavare

Rickard Olsson


Sedan inte alldeles för långt tillbaka har det utannonserats en ny Blade Runner-film, vilket intresserade redan har stenkoll på. Det kultförklarade originalet från 1982 fick en stor skara fans som säkerligen anser att det är på tiden med en uppföljare, och det är just vad nya Blade Runner är. Via ett pressmeddelande som gick ut häromdagen bekräftades det officiellt att det rör sig om en regelrätt uppföljare.
En annan detalj som avslöjats är att man nu använder sig av en kvinna i huvudrollen till skillnad från tidigare då mannen av alla män, Harrison Ford, stod i centrum. Detta efter att man pratat om Ridley Scotts böjelse för starka, kvinnliga karaktärer i en intervju med The Daily Beast där Scott själv säger:

We’ll definitely be featuring a female protagonist.

Kan det bli så mycket klarare?
Via Blastr.

Prometheus invarderar Paris tunnelbana

Jesper Bylund


En övergiven tunnelbanestation i Paris har blivit inredd som den öde planeten i Ridley Scotts kommande rymdepos Prometheus.
Via Feber.

I väntan på Prometheus

Jesper Bylund

Viral kampanjvideo för Ridley Scotts nya Sci-Fi äventyr, Prometheus. Är det bara jag som börjar bli sugen?

Missa inte trailern.

Intensiv trailer för Prometheus

Thord D. Hedengren


2:32 minuter med pampig musik och laddat slut. Filmen kommer i sommar.

Den nya Blade Runner-filmen är en uppföljare

Thord D. Hedengren

Regissören Ridley Scott har sagt till WSJ-bloggen Speakeasy att den nya Blade Runner-filmen, som utannonserades tidigare i år, ser ut att bli en uppfölare till klassikern från 1982. Där spelade Harrison Ford replikantjägaren Rick Deckard, men någon repris blir det inte i uppföljaren. Eller kanske, men inte i någon nyckelroll i alla fall, för på frågan om Deckard är med så blir svaret ”no, not really” – vilket kan betyda både det ena och det andra. (mer…)

Android Dreams – en stopmotion-hyllning till Ridley Scott

Thord D. Hedengren

Stopmotion-film av Samuel Cockedey, plåtad med en Canon 5dmk2 i Tokyo, med Vangelis soundtrack till Ridley Scott-filmen Blade Runner. Bilderna togs över ett års tid, och för den som har koll på staden så är merparten av dem från Shinjuku. Snyggt värre! Via @ia.