Nutopia

Arkiv för
Mario Kart 7

26 april

Mappar till Nintendo 3DS


Om du inte har startat din Nintendo 3DS på ett par dagar kanske du har missat den senaste firmware-uppdateringen?! De största nyheterna här är införandet av mappar. Dessa kan läggas på hemskärmen och innehålla upp till 60 objekt. Perfekt för den som vill sortera upp bland demon, GBA/NES-spel och annat. I övrigt tillkommer möjligheten för utvecklare att patcha sina spel där Mario Kart 7 verkar vara först ut med en uppdatering i maj månad. Japan får även patchar för bland annat Kingdom Hearts: Dream Drop Distance och otaku-simulatorn New Love Plus. Starta bara din 3DS och du bör omgående bli tillsagd att uppdatera.

30 januari

Nintendo Network tar upp kampen med PSN och Xbox Live?


Nintendo lyfte nyligen på det något transparenta skynket som legat och dragit sig över Nintendo Network de senaste dagarna. Detta var något som först skymtades på omslaget till Theatrhythm Final Fantasy, men nu vet vi alltså vad det är och innebär. Med Nintendo Network får vi personliga konton, möjligheten att tävla mot och kommunicera med andra, köpa spel och faktiskt även DLC. Något Nintendo tidigare varit föga intresserade av.
Nätverket ska komma igång på allvar i och med Wii U, men man tjuvstartar lite med titlar som Mario Kart 7 och tidigare nämnda Theatrhythm Final Fantasy till Nintendo 3DS. En konsol som redan stöder konceptet. Exakta datum låter dock vänta på sig.
Via Engadget.

13 december

Monster Hunter säljer 3DS i Japan


Nintendos tre stora trumfkort det här året, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 och Monster Hunter 3G har lyft Nintendo 3DS till skyarna i Japan, särskilt nu senast i och med releasen av Monster Hunter.
Tillsammans med Circle Pad Pro släpptes Monster Hunter 3G här i Japan för några dagar sedan. De initiala siffrorna skvallrar om inget annat än succé. Under spelets två första dagar på marknaden såldes det i lite drygt 471 000 exemplar och pushade samtidigt Nintendo 3DS veckoförsäljning till hela 370 000 ex. Uppgifter talar om en möjlig första skeppning på 500 000 exemplar av spelet, vilket innebär att det så gott som sålde slut omedelbart.
Om nu en omgjord konsolversion resulterar i sådana här fina siffror, vad kommer då inte Monster Hunter 4 att göra? Capcom gnuggar händer ikapp med Nintendo medan Sony knappt kan vänta på Monster Hunter Portable 4th till PS Vita.

9 december

Nintendo 3DS upp i topp i UK

I Storbritannien fortsätter 3DS-hetsen som inleddes i Japan tidigare i år. När konsolen nu slår i taket i hemlandet håller den på att göra samma sak på de brittiska öarna där Nintendos nya bärbara såldes i nästan 70 000 exemplar. Med denna fina siffra var den självklart den bäst säljande maskinen, och det är mycket tack vare Super Mario 3D Land och Mario Kart 7.
Man räknar även med att den ökade försäljningen håller i sig julen igenom, och inte ser det sämre ut när nu Resident Evil: Revelations anländer i januari, ackompanjerad av, fortfarande dräggfula, Circle Pad Pro. Det är uppåt i Nintendoland just nu.
Via MCVUK.

7 december

Mario Kart 7 tar 3DS till nya höjder


Jag har skrivit det förr, så ni vet redan att Nintendo 3DS fick en tuff start. Men det är svunna tider, för just nu krossar maskinen allt motstånd i hemlandet Japan, och tacka Mario Kart 7 för det. Enligt Andriasang har öppningen för spelet, som släpptes 1 december, varit oerhört lyckad med lite drygt 450 000 sålda exemplar. Inte helt klart om det gäller första dagen eller kalenderveckan. Nintendo 3DS, som redan innan gick bra, lyfte sig från cirka 120 000 sålda maskiner i veckan till hela 216 000 när Mario Kart släpptes.
De finfina siffrorna lär hålla sig julen igenom, och inte bara för att det är storhelg. Monster Hunter 3G ligger runt hörnet och lurar också. Nintendo njuter av sina elektroniska sedelpressar just nu.

24 oktober

PS Vita får en bra start i Japan, men sedan då?


Lanseringen av Nintendo 3DS var en katastrof. Endast initialt sålde maskinen bra för att sedan sjunka som en sten. Priset var en av anledningarna till detta, något Nintendo uppmärksammade omgående och sänkte summan från ¥25 000 till ¥15 000, och då tog försäljningen fart igen. Därför tror många nu att Sony har siktat för högt med deras kommande PSP-uppföljare, PS Vita, vilken kostar mellan ¥25-30 000 beroende på modell. Läs vidare →

22 oktober

Bildorgie på Mario Kart 7


Mario Kart 7 till Nintendo 3DS släpps i december, men redan nu vet vi hur bland annat onlineläget kommer att fungera. Nyligen på en konferens i Japan berättade Nintendo att man kan spela online mot vänner, personer man tidigare spelat med samt andra okända som man ”träffat” via StreetPass-utbyte. Man ska kunna skapa sitt eget community, sätta egna regler och bjuda in vem som helst. Via SpotPass kommer Nintendo sedan att skicka ut så kallade rekommenderade communityn.
Klicka vidare för en hel hög med bilder på spelet. Läs vidare →