PS Vita får en bra start i Japan, men sedan då?

Share This Post


Lanseringen av Nintendo 3DS var en katastrof. Endast initialt sålde maskinen bra för att sedan sjunka som en sten. Priset var en av anledningarna till detta, något Nintendo uppmärksammade omgående och sänkte summan från ¥25 000 till ¥15 000, och då tog försäljningen fart igen. Därför tror många nu att Sony har siktat för högt med deras kommande PSP-uppföljare, PS Vita, vilken kostar mellan ¥25-30 000 beroende på modell.
Men kanske är det att jämföra äpplen med päron, för det har tidigare rapporterats om långa köer när förhandsbokningarna öppnade för maskinen, och efter en personlig tur till Osakas största elektronikdistrikt, Denden-Town, kan jag bekräfta att det gått bra. I Sofmap, som är en av giganterna, och flera andra (alla?) butiker är det helt slut. På förhandsbokningar då. Den rödmarkerade förstoringen i bilden ovan visar en väldigt ledsen animetjej som deklarerar att det inte längre går att boka en maskin.
Man har varumärket på display tillsammans med alla lanseringstitlar, och även om det inte finns något direkt AAA-spel i mängden så verkar folk onekligen intresserade. Everybody’s Golf är väl något av de största ässen för tillfället, för hur populärt det än må vara med Uncharted så verkar serien inte gå hem riktigt lika bra i Japan, även om den så klart gillas.
Det blir en tuff och jäkligt intressant vinter. PS Vita släpps den 17 december och kommer att vara ett grafiskt monster med unika möjligheter, men Nintendo 3DS har redan ett stabilt fotfäste, och vid det laget har Nintendos maskin även ärats med spel som Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 och framför allt Monster Hunter 3G.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...