Nutopia

Arkiv för
ljud

21 januari

Ikea och Sonos börjar sammarbeta

Ikea och Sonos har släppt en video där dom berättar lite mer om sitt kommande samarbete.

Idén är att släppa en eller flera högtalare som är lite billigare än Sonos vanliga priser men som kommer att fungera som andra högtalare från dom.

Även stöd för Ikeas andra smarta produkter, Trådfri, är inplanerat.

I Augusti förväntas högtalarna komma.

30 januari

Apogee släpper in iOS på sina ljudkort

Det börjar likna någonting nu. Ljudkortstillverkaren Apogee släpper iOS-kompatibla versioner av One, Duet och Quartet. Den förstnämnda ska dessutom vara uppgraderad i ljudkvalitet, så det blir ett köp för undertecknad i mars – $349 (drygt 2 200 kr) i USA är trots allt inte så farligt. Synd bara att en Lightning till 30-pin-adapter kommer krävas för oss som har de senaste paddorna.

Naturligtvis fungerar de med din Mac med. Via ProToolerBlog.

18 januari

11 december

Lyssna på bra musik i graven


CataCombo är ett nytt ljudsystem från Paus som är specifikt gjort för din kista. Japp, du läste rätt.
CataCombo gör om hela kistan till en hifi-anläggning som kan ta emot musik från diverse källor. Det är väldigt märkligt, är det skrämmande? Jag vet inte. Men jag undrar vem som köper det här.

3 december

Världsrekordmånga steg-ljud i ett spel

Jonathan Blow, mannen bakom Braid, jobbar hårt på sitt nya spel The Witness. På den officiella bloggen rapporterar han att det finns galet många fotstegsljud i spelet.
the Witness
Blow säger att eftersom man spelar ensam i spelet kommer ljuden man ger ifrån sig vara extremt viktiga för atmosfären. Därför behövs det olika ljud för vänster och höger fot, många steg för att det inte ska låta mekaniskt och självklart stegljud från varje typ av underlag.

Q: How many footstep sound effects are in The Witness?
A: 1,119 so far. They sound really good! We will probably be in the Guinness Book of World Records as the game with the most footstep sounds…”
– Jonathan Blow

Jag har visserligen ingen aning om hur många fotstegsljud som anses ”normalt” i spel, men jag minns att jag var chockad när jag fick reda på att Silent Hill 2 använde 100 olika ljudklipp. Hur många gånger har du spelat in dina fotsteg?

7 augusti

Harmon Kardon gör blåtandshörlurar för audiofilen

Harmon Kardon har tagit fram ett par trådlösa hörlurar som passar utmärkt till din iPryl. Lurarna, som heter Harman Kardon Bluetooth Over-Ear, använder blåtand för att kommunicera och utlovas ha grym ljudkvalitet. Med tanke på att företaget är kända för att kunna en del saker om just ljud så kan jag inte låta bli att bli lite sugen. Naturligtvis finns det mikrofon så att de kan användas för telefonsamtal, och 40 timmar ska batterierna hålla.
Prislappen är 2 490 kr, och lurarna säljs exklusivt från Apple Store samt i utvalda Apple-butiker. Frågan är bara om de knäcker mina grymma Bose-lurar?