Nutopia

Arkiv för
iPad mini

18 mars

Apple uppdaterar iPads

Apple har istället för att presentera nya iPads nästa vecka på sitt event valt att släppa dom idag. Dom nya enheterna är uppdateringar på iPad Air och iPad Mini.

Det är första gången på tre och ett halvt år som iPad Mini får en uppdatering. Bland det nya är det snabbare processor, bättre skärm, och stöd för Apple Pencil. Även iPad Air får samma uppdatering.

Priserna är kvar på samma nivå och finns att köpa idag.

6 februari

Ultratunt till iPad mini


Logitechs Ultrathin Keyboard Cover-tillbehör till iPad har bra rykte, och det är ett helt okej alternativ för den fullstora paddan, men till iPad mini? Jag förhåller mig tveksam…
Läs vidare →

12 januari

Nya iPadar i mars?

ipadmini
Det är inte länge man får vara nöjd och glad. Enligt 9to5mac, som citerar analytikern Brian White, kommer Apple att presentera två nya iPad-modeller under mars månad i år. Det handlar om en fullstor version som ska vara både tunnare och lättare än dagens iPad 4, samt en iPad mini med liknande utseende, men uppgraderade inälvor. Däremot ser det inte ut som om minin får Retina-skärm än, men att processorn kanske tar steget upp till A5X/A6 är inte helt omöjligt med tanke på nuvarande A5:s ålder.
Rykten är dock vad allting är i nuläget, som vanligt.

19 december

Lucka 19: iPad mini

iPad mini i nävenÄrligt talat, det finns inga dåliga alternativ vad gäller Apples iPad. Köper du retinaversionen av iPad, den fjärde generationen ni vet, så blir du nöjd. Köper du iPad 3 på rea så blir du också nöjd. Och köper du iPad 2, ja då har du förstås snålat, men om det är din första iPad så blir du nöjd.
Jag har personligen haft väldigt svårt att välja vilken iPad-modell jag ska ha. Jag har köpt varenda en, utom fyran då, sedan den släpptes, inklusive lite för många wifi-modeller i väntan på att 3G/4G-alternativen ska komma. Så gjorde jag med iPad mini, och det har verkligen varit mellan valet och kvalet om jag står ut med skärmen, den är ju inte retina som ni vet, men väl bättre än skärmen på iPad 1-2. Men inte retina, och det sticker ju lite.
Läs vidare →

18 december

iOS 6.0.2 släppt

Apple har släppt iOS 6.0.2 till iPhone 5 och iPad mini, inga andra enheter påverkas. Uppdateringen ska fixa wifi-buggen, som undertecknad sätt som att wifi alltid anger lägsta mottagning fast så inte är fallet, men bara ibland. Ladda ner under Inställningar, Allmänt och sedan Programuppdatering, eller via iTunes om du föredrar det.

3 december

I dag börjar mobiloperatören 3 sälja iPad mini med LTE, det borde betyda att Apple skeppar ut den i Sverige nu. Wifimodellen är förstås ute sedan länge.

7 november

6 november

iPad mini mot iPad 4

Hur står sig nyligen släppta iPad mini och iPad 4 mot varandra? Kolla videon nedan för ett ganska väntat resultat.

5 november

Apple sålde tre miljoner iPad-enheter över veckoslutet. Uppskattningsvis var 2,7 miljoner av dem iPad mini, föga förvånande. Inte så illa pinkat.

4 november

Blir det en iPad mini med retina-skärm nästa år?

De flesta verkar tro att nästa iPad mini som släpps får en retina-skärm, och den nuvarande blir billigare instegsmodell i stället. Jag är inte lika säker, så här resonerar jagTDH.me:

The iPad mini is thinner than the iPhone 5. Its form factor and the weight are the selling points for this device. The iPad mini has a weaker processor because it doesn’t need as much power; the screen has the same resolution as the iPad 2. While the iPad mini definitely is a lot more than a shrunken iPad 2, it is still the best comparison there is when talking about the hardware.
So the iPad mini is really thin, and it doesn’t weigh much. These are selling points, and they hold true.
What will happen when it gets a retina screen? This isn’t a device that can be much heavier, it would be against its purpose, but it might have to be if it is to get a retina screen anytime soon.

Läs hela posten på TDH.me.