Lucka 19: iPad mini

Share This Post

iPad mini i nävenÄrligt talat, det finns inga dåliga alternativ vad gäller Apples iPad. Köper du retinaversionen av iPad, den fjärde generationen ni vet, så blir du nöjd. Köper du iPad 3 på rea så blir du också nöjd. Och köper du iPad 2, ja då har du förstås snålat, men om det är din första iPad så blir du nöjd.
Jag har personligen haft väldigt svårt att välja vilken iPad-modell jag ska ha. Jag har köpt varenda en, utom fyran då, sedan den släpptes, inklusive lite för många wifi-modeller i väntan på att 3G/4G-alternativen ska komma. Så gjorde jag med iPad mini, och det har verkligen varit mellan valet och kvalet om jag står ut med skärmen, den är ju inte retina som ni vet, men väl bättre än skärmen på iPad 1-2. Men inte retina, och det sticker ju lite.
Dessutom är den, processormässigt, inte direkt starkare än iPad 2. Det sticker också lite i ögonen, men siffernördarna har konstaterat att det blir ungefär samma som iPad 3 ändå, eftersom den fick kämpa så mycket med retinaskärmens galna upplösning. Uppföljaren iPad 4 är dubbelt så stark, så dubbelt så bra alltså.
Men iPad mini är liten. Den är lätt. Den är ännu mer portabel än de större iPad-modellerna, och för mig är den helt rätt.
Faktum är att iPad mini är helt rätt för många. Testa en, och köp en med vetja, ge bort en till någon som är värd en så luxuös present. Wifi-modellerna börjar på 2 995 kr (16 GB), medan wifi+cellular börjar på 4 195 kr (16 GB). Själv köpte jag eventuellt Stockholms sista 32 GB-version av den senare, så det blir nog till att leta om du ska ha den här innan jul.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel