Nutopia

Arkiv för
iMac

27 november

Nya iMacen snart här


Det var ett tag sedan Apple premiärvisade nya, fusksmala iMac (den där datorn Apple inte gärna visar helt från sidan), men sedan dess har det varit dåligt med leveranser av sagda maskin. Nu, däremot, är åtminstone den mindre 21.5-tumsvarianten på gång och kommer att börja säljas den 30 november. 27-tummaren får vänta till någon gång i december månad, eller så det är sagt för tillfället. Bli inte chockade om det dröjer till tidigt 2013 dock.
Via 9to5mac.

24 oktober

Apple lanserar en ny iMac


iMac, den legendariska maskinen som räddade Apple när Steve Jobs kom tillbaka 1998. Apple hävdar att det är den bäst säljande stationära datorn i USA och jag har inget skäl till att tvivla. Genom åren har den förändrats en hel del från Jony Ive’s urprungliga genomskinliga, godisliknande, plasthöljde. Något som Apple stolt visar upp med en timeline av alla modeller.
Igår var det äntligen dags för Apple att lansera en ny iMac. Vi har väntat olidligt länge på maskinen som det ryktats om i åratal. Märkligt nog är skillnaden både lite trist och fantastiskt Apple-aktig. Den nya iMacen är nämligen rätt lik den gamla, fast jättetunn. 5mm längst ut på sidorna, med en konvex baksida som döljer själva datorn.
Läs vidare →

23 oktober

Apple direktsänder dagens event


Ikväll ska iPad mini utannonseras, eller så hela världen tror. Och denna gång, till skillnad från iPhone 5-eventet, så kan du live-streama händelsen direkt härifrån. Räknar jag rätt så börjar kalaset 19:00 svensk tid. Räknar jag fel får du själv översätta 10:00 am PDT och gärna dela med dig i kommentarerna.
Så vad kan vi vänta oss förutom iPad mini? Tja, ryktet säger ju MacBook Pro 13″ med retinaskärm och även uppgraderade iMacar.

8 augusti

BackPack 2 är självklar på vårt nya kontor

”Vårt nya kontor” är inte just Nutopias kontor, utan webbyrån Odd Alice dito. Vi jobbar alla med laptops (Macar förstås), och har Thunderbolt Display-skärmar på våra arbetsplatser. Eftersom vi alla har gått över till Air-modeller (förutom vid tyngre jobb) så kommer vi nu även komplettera med en BackPack 2 från Twelve South för varje Thunderbolt Display-skärm (den fungerar även med iMac förstås). Bilderna nedan tydliggör varför. Dessvärre verkar BackPack 2 inte hittat till Sverige riktigt än, den släpptes nyligen, men när den gör det kommer den troligtvis kosta som den första BackPack-modellen, alltså 450-500 kr ungefär.

5 december

Översvämningarna i Thailand genererar för oss i säkerhet galet höga priser på hårddiskar, och även brist på dem. De som vill ha 2 TB i sina nya iMacar tvingas nu vänta 5-7 veckor istället för normala tre dagar. 1 TB skeppas dock mer eller mindre omgående.

19 november

Hur bra fungerar egentligen iMacarna till spel? En äldre artikel på Tested beskriver prestandan på ett någorlunda lättbegripligt sätt för icke insatta. Och som väntat, dyrast är bäst.

3 maj

Ny iMac med Thunderbolt släppt


Det blev mycket riktigt uppgraderade iMacar från Apple idag. Nytt är snabbare processorer (i5 eller i7), bättre grafikkort (AMD Radeon HD av modellerna 6750M, 6770M eller 6970M – sistnämnda kan få hela 2 GB minne), och förstås nya Thunderbolt-porten. Väljer du 27-tumsmodellen så får du till och med två Thunderbolt-portar, vilket betyder att du kan koppla till två skärmar om du vill, såväl som seriekoppla upp till tio hårddiskar och annat. Dessutom har man pensionerat iSight-webbkameran för en Facetime HD-kamera istället. Läs vidare →

23 mars

Nya iMacar på gång inom kort?


Ryktesmaskinen går på högvarv. Knappt har vi hunnit få nya MacBook Pro-modeller innan det verkar vara dags för iMac att gå samma väg. Via sajten 9to5mac som i sin tur plockat upp en twitterfeed från C|Net:s Brian Tong får vi veta att nya iMacar kan vara aktuella för marknaden redan i slutet av april, eller åtminstone under första halvan av maj. Läs vidare →