Nutopia

Arkiv för
Gears of War 3

6 mars

Jacinto och Guardian till Gears of War 3


Gears of War 3 fortsätter att växa. Den 27 mars släpper Epic Games nästa DLC som går under namnet Forces of Nature. Med dessa naturkrafter får vi fem nya kartor samt fyra nya karaktärsskinn och sju fräscha vapenskinn, för den som bryr sig om det. Det som gör att Forces of Nature, i mina ögon, sticker ut lite extra är att Epic äntligen ger oss flerspelarkartan Jacinto. En av de allra mest populära från Gears of War 2. Övriga kartor är Cove, Aftermatch, Artillery samt ytterligare en klassiker, Raven Down. Paketet lägger även till 250 nya gamerscore att roffa åt sig för samlarna.
Ytterligare incitament för att ladda ned detta är att spelläget Guardian gör comeback. Ett spelläge Gears of War-communityn skrikit efter ända sedan Capture the Leader ersatte detta i och med Gears of War 3.

Forces of Nature kostar 800 poäng medan de med säsongspass laddar ned det ”gratis”. Klicka vidare för en drygt fem minuter lång genomgång av de nya kartorna. Undertecknad klättrar redan på väggarna! Läs vidare →

17 januari

Gears of War 3 utökas med Fenix Rising


Epic Games gör verkligen allt för att hålla sin lilla älskling vid liv. Det har sedan release varit en jämn ström av DLC till Gears of War 3 i olika former, något vi självfallet tacksamt tar emot. Med säsongspass, vilket gör det billigare om det inte är gratis.
Idag kommer nästa stora tillägg i form av Fenix Rising som består av fem nya kartor för onlineläget, alla inspirerade av olika platser från kampanjen. Till detta får vi också fyra nya karaktärsskinn samt möjligheten att spela upp till level 100 flera gånger om, med belöningar därefter. Läs vidare →

22 december

Carmines andra öde


Den tredje Carmine-brodern i Epics Gears of War-saga, Clayton, fick spelarna bestämma ifall han skulle leva eller likt sina tidigare bröder dö. När rösterna hade sammanställts implementerade Epic resultatet i Gears of War 3 och ni som spelat det vet hur det gick. Men hur hade det sett ut ifall det gått åt andra hållet? Vill du inte veta, läs inte vidare. Läs vidare →

16 november

Gears of War 3 uppdateras idag


Title Update 2 är på ingång till Gears of War 3, och den fixar, ändrar och lägger till en hel rad saker.
Bland annat slipper man numera börja om i Horde ifall hosten lämnar, utan man får starta från samma våg. Ett åskådarläge har även lagts till i privata 4vs4-matcher för att kunna sända från turneringar, men det jag finner mest intressant är att man numera, i King of the Hill, får reda på nästa ringplacering redan när de tio sista poängen räknas ned i den nuvarande ringen. En drag som är tänkt att balansera matcherna lite mer och som lär ändra speltaktiken lite grann.
Skapare av machinima kan nu också glädja sig över möjligheten att helt dölja alla ikoner och mätare på skärmen under spelets gång för bättre filminspelning. Fullständig lista över fix och ändringar finner ni här.

8 november

Xbox i Modern Warfare 3-utförande


Det är inte ovanligt att de allra största spelen till de olika formaten får sina egna specialkonsoler. Final Fantasy XIII och Gears of War 3 fick det, för att nämna några. Näst på tur är Call of Duty: Modern Warfare 3, som för övrigt släpps idag. Denna specialdesignade Xbox 360 kommer med två tillhörande och även de designade handkontroller. Hårddisken är på 320 GB och vissa funktioner som att stänga av och sätta på samt öppna och stänga DVD-släden ackompanjeras med ljudeffekter från spelet. En månads abonnemang på Xbox Live Guld och exklusiva avatarprylar ingår också.
Man släpper även ett blåtandsheadset samt handkontrollen löst där det till båda prylarna även medföljer en nedladdningskod för något exklusivt. Vem är sugen? Inte jag, för jag spelar ändå bara Gears of War 3, så klart!

6 november

Gratis extrakartor till Gears of War 3


I dagar som dessa när i princip allting extra kostar pengar så är det sannerligen trevligt med lite omväxling. Epic Games vill gärna belöna alla som spelar Gears of War 3 med lite obetalbar kärlek, det vill säga Versus Booster Map Pack. Detta kartpaket innehåller fem stycken nya banor för Public Matchmaking, och dessa är Azura, Rustlung, Bulletmarsh, Clocktower och fucking finally Blood Drive. Den sista heter alltså Blood Drive, det är bara jag som längtat så. Paketet släpps via Xbox Live den 24 november till summan av 0 kronor.

31 oktober

Mer Gears of War 3 i december


Den 13 december, på självaste Lucia, kommer en lagom biffig uppdatering av Gears of War 3. Det är extrapaketet RAAM’s Shadow, som det kallas. Där får vi i drygt tre nya timmar i kampanjläget uppleva en händelse som skedde redan innan det första spelet i serien med såväl nya som äldre, kända karaktärer. Till detta kommer sex nya flerspelarkaraktärer, ”Chocolate Weapon Set” och ytterligare 250 Gamerscore att harva fram.
Hela paketet går för 1 200 Microsoftpoäng eller ”gratis” för de som redan betalat för säsongspasset. Sankta Lucia har aldrig varit så efterlängtat.

22 oktober

Gnasher-fest i nästa Gears of War 3-event


Sedan Gears of War 3 lanserades har Epic kört ett antal helgevent av olika slag. Det har varit stora huvuden, endast Torque Bow eller som nu senast, endast Gnasher. Du spelar det från idag. Det kallas för Hardcore-eventet och spelsättet är Execution. Det enda spelarna har att tillgå är Gnashern samt Snub Pistol, båda med evig ammunition. Inte ens rökgranaterna är med. Dock kräver båda vapnen Active Reload för att laddas om. Detta ser jag personligen som ett direkt svar på alla klagomål gällande det nyintroducerade avsågade hagelgeväret som gjort spelet alldeles för ”n00bvänligt”.
Man har även ändrat Warzone och Execution till fem ronder istället för tre, som det var i Gears of War 2. Och alla botar i Horde och Beast har nu svårighetsgraden Hardcore. Eventet avslutas på måndag.

14 oktober