Arkiv för Apple Store

Striden om Apple-butiken fortsätter

Marco Hyyryläinen

Sagan om Apples butik i Kungsträdgården fortsätter. Sedan Apple fick ett blank nej om att bygga sin butik i Kungsträdgården i Stockholm har dom försökt att sälja tillbaka tomten till Stockholms Stad. Till ett pris som låg 50 miljoner över vad dom köpte den för – 179 miljoner kronor.

Nu rapporterar Breakit att Stockholm Stad inte är intresserade av att köpa tillbaka tomten. Då Apple har ett avtal för tomten som sträcker sig 60 år, fram till år 2046, är det troligt att den kommer stå orörd fram till då.

Dagens tweet: Täby-mysteriet löst

Thord D. Hedengren


Mysteriet löst.

Harmon Kardon gör blåtandshörlurar för audiofilen

Thord D. Hedengren

Harmon Kardon har tagit fram ett par trådlösa hörlurar som passar utmärkt till din iPryl. Lurarna, som heter Harman Kardon Bluetooth Over-Ear, använder blåtand för att kommunicera och utlovas ha grym ljudkvalitet. Med tanke på att företaget är kända för att kunna en del saker om just ljud så kan jag inte låta bli att bli lite sugen. Naturligtvis finns det mikrofon så att de kan användas för telefonsamtal, och 40 timmar ska batterierna hålla.
Prislappen är 2 490 kr, och lurarna säljs exklusivt från Apple Store samt i utvalda Apple-butiker. Frågan är bara om de knäcker mina grymma Bose-lurar?

Apple Store öppnar i Stockholm

Rickard Olsson


Det har sedan ett par månader tillbaka varit tal om att Apple tänkt öppna en officiell Apple Store i Stockholm, men nu verkar det vara bekräftat, och NK blir platsen för den första butiken i Sverige. Det talas även om att öppna fler butiker i Sverige på platser som Göteborg, Malmö och möjligen ytterligare en i Stockholm. Inga datum anges dock för någon av platserna förutom ett löst augusti/september för NK.
Via 9to5Mac.

Black Friday-rea på Apple Store

Thord D. Hedengren

I USA så är det Black Friday idag, vilket betyder att det är reor överallt. Lyckligtvis rinner det över på oss svenskar med, vilket betyder att vissa amerikanska företag rear de med. Som till exempel Apple Store, som har extra bra priser på Macbook Air, iPad 2, iPod touch med mera. Kolla Apple Store för alla erbjudanden, bara idag alltså.

MacBook Pro fick mindre uppgradering

Thord D. Hedengren


Ryktet (det första) talade sanning, det blev en uppgradering av MacBook Pro-linjen idag, om än en liten sådan. Som väntat är det bara insidan som ändrats, det är samma skal, portar och så vidare som tidigare. Apple har inte ens bemödat märka ut uppgraderingen på Apple Store, så liten tycker de att den är. Döm själv. (mer…)

Det finns en Steve Jobs-badge på Foursquare

Thord D. Hedengren

Incheckningstjänsten Foursquare väljer att hylla Steve Jobs på sitt egna lilla sätt. Om du checkar in på tre olika Apple Stores, vilka tyvärr inte finns i Sverige ännu, så kan du få en Jobs-badge. Enligt 4SquareBadges.com så räcker det rentav att checka in tre gånger på samma Apple Store. Gissningsvis blir det här något Apple-fanatikerna kommer kämpa för.
Bloggaren Michael Arrington visar hur det ser ut, får väl räcka för undertecknad.

Produktlansering var butikslansering

Rickard Olsson

Vi skrev nyligen om att Apple hade något på gång i sina fysiska Apple-butiker, Apple Store. Först trodde man att det handlade om en ny produkt som skulle fira butikernas tio år på marknaden, men nu verkar det istället bli butiken i sig som lanseras. Apple Store 2.0. (mer…)

Apple Store firar tio år – men hur?

Rickard Olsson

Apples fysiska butik, Apple Store, fyller snart tio år, och det tänker man fira på ett alldeles speciellt sätt. Via sajten iPhonehacks kan vi läsa att det finns chans till att Apple planerar en stor produktlansering, men vad det skulle vara är oklart. (mer…)

iPad 2 börjar komma ikapp

Rickard Olsson

I USA har det varit stundtals lång väntan för alla som beställer en ny iPad 2 via Apple Store på webben, men nu börjar det komma ikapp så smått. Apple har ändrat leveranstiden till 1-2 veckor istället för 2-3 som tidigare, och 4-5 veckor som det var initialt. Här i Sverige är vi för en gångs skull lite mer bortskämda och har haft 1-2 veckor vid beställningar från webben sedan tidigare. Och det på samtliga modeller, svart som vit.

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2