Nutopia

Arkiv för
3

3 december

I dag börjar mobiloperatören 3 sälja iPad mini med LTE, det borde betyda att Apple skeppar ut den i Sverige nu. Wifimodellen är förstås ute sedan länge.

6 juli

Äntligen internetdelning från iPad

När Apple utannonserade den nya iPaden, eller iPad 3 som många kallar den för att skilja modellerna åt, så var det förstås många som såg fram emot att använda den för att dela ut internetuppkopplingen till sin dator (exempelvis). Paddan är ju bättre än iPhone 4S där, eftersom den kan nå högre hastigheter när nätet stödjer pseudo-4G. Dessvärre visade det sig att internetdelningsfunktionen var avstängd för oss stackars svenskar när iPaden kom.
Det håller på att ändras nu, operatör för operatör misstänker jag – nyligen upptäckte jag i alla fall att operatören 3 har släppt igenom internetdelningen med någon ”uppdaterad operatörsinställning”. När det hände vet jag inte, men glada nyheter är det!
Har du valet ”Internetdelning” under Inställningar?

29 november

Här är iPad-abonnemangen

iPad börjar säljas i morgon i Sverige, eller säkert redan vid midnatt på sina ställen. För er som bara inte kan vänta på nästa version av iPad som säkerligen börjar dyka upp någon gång nästa vår så kan det vara bra att ha koll på vilka olika bredbandsabonnemang de större leverantörerna erbjuder. Här nedan kan du se en jämförelse mellan Telia, 3 och Tele2, och de skiljer sig faktiskt åt en hel del. Läs vidare →