Nutopia

Svävande zombier som aldrig blev


De senaste årens stora fenomen i spelvärlden måste väl ändå vara zombier? Dessa fascinerande men säkert väldigt illaluktande odöda som jämt och ständigt är ute efter våra hjärnor. Jag vet inte vad det är, men personligen kan jag inte få nog av liken, och tydligen inte spelutvecklarna heller. Men ibland dyker det ändå upp zombier i spel man kanske inte riktigt hade räknat med. Som WipEout 2048 till PS Vita. Eller nästan i alla fall.
I det tänkta spelläget Zombie skulle man ensam på en stor bana fly undan anstormande zombieskepp. Dessa ondskefulla svävare hade bara en enda uppgift, att döda spelaren vare sig det för zombierna innebar självmord eller ej. Till försvar hade man lite lättare vapen, men tanken var att man ändå skulle dö till slut, så hur långt kunde man ta sig?
Den officiella PlayStation-bloggen förklarar dock, tyvärr, att detta var ett av flera olika inslag i prototypen som fick strykas i den färdiga produkten. Riktigt varför framgår inte, men samtidigt skriver man att spelet bjuder på mycket annat godis istället. Fast då räknar man upp sådant vi sett i alla år som tidsförsök, versus, zonläge med mera. Trist, för något gammalt kunde väl ändå gett plats åt det här? Eller ska vi räkna med zombier som DLC i betalform framöver?