Arkiv för WipEout 2048

Sony stänger sin Liverpool-studio, tidigare känd som Psygnosis

Thord D. Hedengren

Sony Liverpool är utvecklarstudion tidigare känd som Psygnosis, som gett oss bland annat Wipeout och… Äh, kolla den här promovideon från 1996 istället (via), de berättar storyn med lite mer inlevelse än undertecknad.

Nu är det slut, Sony ska stänga studion och flytta pengarna till andra projekt. Det sista spelet som kom från Sony Liverpool var Wipeout 2048 till PlayStation Vita, om någon bryr sig om den.

Wipeout 2048 är det nya 2097

Rickard Olsson


Jag minns det som igår. Mitt första möte med Wipeout när det släpptes till PlayStation i mitten av 90-talet. Jag blev hänförd, förförd och överkörd. Allt på samma gång. Så jäkla häftigt var det. Sedan kom Wipeout 2097 och dåvarande Psygnosis hade överträffat sig själva. 2097 var, är och förblir troligen seriens absoluta höjdpunkt, men med Wipeout 2048 kommer dagens Studio Liverpool närmare toppen är någonsin tidigare. (mer…)

Svävande zombier som aldrig blev

Rickard Olsson


De senaste årens stora fenomen i spelvärlden måste väl ändå vara zombier? Dessa fascinerande men säkert väldigt illaluktande odöda som jämt och ständigt är ute efter våra hjärnor. Jag vet inte vad det är, men personligen kan jag inte få nog av liken, och tydligen inte spelutvecklarna heller. Men ibland dyker det ändå upp zombier i spel man kanske inte riktigt hade räknat med. Som WipEout 2048 till PS Vita. Eller nästan i alla fall. (mer…)