Super Mario Galaxy 2 närmar sig, men vad får vi egentligen?

Share This Post

Super Mario Galaxy 2Den 11 juni släpper Nintendo uppföljaren till kritikerrosade Super Mario Galaxy, kort och gott titulerat Super Mario Galaxy 2. I ett pressmeddelande får vi veta lite om storyn, vilken föga förvånande involverar Bowser och kidnappandet av prinsessan Peach. Vad som är lite mer intressant är att Mario får ett rymdskepp, som egentligen är en Mario-formad planet, efter första banan så att vår lönnfete rörmokare kan förflytta sig i rymden. Vi verkar med andra ord slippa Luma-skeppet från ettan.
Andra nyheter inkluderar förstås Yoshis entré på scenen, känt sedan tidigare, samt de nya dräkterna (eller vad vi nu ska kalla dem) Rock Mario och Cloud Mario. Den förra handlar förstås om att rulla runt och vara tung som sten, men den senare kan eventuellt vara lite mer intressant. Med Cloud Mario-dräkten kan du nämligen skapa tre moln att hoppa på, vilket borde kunna innebära några sköna tungan-rätt-i-mun-moment i spelet.
För visst behöver Super Mario Galaxy 2 vara svårare än ettan? Att hitta alla stjärnor och grejor är förvisso åtminstone lite av en utmaning, men jag upplevde personligen spelet som för tok för lätt, om än underhållande.
En annan nyhet i Super Mario Galaxy 2 är ett utökat samarbetsläge, vilket är tur för ettans var ett skämt. Nu kan du i alla fall hoppa omkring och vara lite mer delaktig om du drar nitlotten och får spela som Marios efterhängsna Luma. Exakt hur det blir återstår förstås att se, men det låter fortfarande synnerligen tunt, i speciellt eftersom New Super Mario Bros. Wii ligger så färskt i minnet.
Den 11 juni släpps spelet som sagt var. Jag ser fram emot det, men förväntar mig egentligen inte så mycket nytt, utan snarare ett pimpat Super Mario Galaxy. Hade det varit ett spel till Xbox 360 så hade vi fått det här som nedladdningsbart material istället, det är ungefär min bild av det hela just nu. Låt oss hoppas den ändras.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...