Steve Jobs lovar bättre MobileMe

Share This Post


MobileMe är Apples sorgebarn. Tjänsten, som hette mac.com tidigare, är i bästa fall småbuggig och utdaterad, men i värsta fall ett smärre helvete att jobba med. Synkningstokigheter kan ge dig en hel hög med dubletter i kalendern, e-posttjänsten är så oerhört mycket sämre än konkurrenternas gratisalternativ, och molnlagringen iDisk är segare än sirap.
Kort sagt, den enda egentliga anledningen att betala för MobileMe är Find my iPhone-tjänsten. Som nu är gratis.
Apple vet det här, så klart. Den stora frågan är varför de inte gjort något åt det ännu, idag är MobileMe en dålig affär – om än skickligt integrerad i Apples ekosystem. I teorin är det ju bra, allt du lägger till i form av kontakter eller möten i kalendern synkroniseras över alla dina enheter. Oftast fungerar det, men inte alltid.
Undertecknad har kört MobileMe ett bra tag, och det är just den integrerade synkroniseringen som gör att jag stannar kvar. Alla motsvarande lösningar från Google är nämligen bättre (och MobileMes e-posttjänst är så långt ifrån att ersätta Gmail som man kan komma), men integreringen med apparna i min iPhone och iPad, mot mina Macar, gör att jag betalar.
Men närmre 800 kr om året för att synkronisera? Det finns billigare sätt.
Därför är det skönt när en sur Macrumors-läsare får följande svar från Steve Jobs på frågan om MobileMe kommer bli bättre snart:

Yes, it will get a lot better in 2011.

Kort och Jobskt, som vanligt när Apple-meister svarar på e-post. Låt oss hoppas att det inte är tomt snack, ett seriöst Maciskt alternativ till Google Apps vore verkligen trevligt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...