Nutopia

Steam hackat, kontrollera dina uppgifter


Ingenting är heligt, allt ska hackas. Nu är det Valve och deras onlinetjänst Steam som råkat ut för dessa infantila idioter till hackande avskum som bara är ute efter att förstöra. För er som använder Steam bör ni omedelbart byta lösenord till era forumkonton. Man ombeds även ändra lösenordet till övriga Steam-konton ifall man använder sig av samma. Information om ifall krypterad bankkortsinformation och andra privata uppgifter antingen stals eller knäcktes är luddig, men det sägs i alla fall att Valve hittills inte har några bevis för att så skett. Däremot ska man självfallet hålla kollen på kontot för säkerhets skull.
Tills vidare stänger man ned forumet, men räknar med att öppna det snart igen så fort de fått lite rätsida på saker och ting. Det ska sägas att Valve varit väldigt dåliga med att informera om detta, och att man endast får reda på saken genom en nyhetspopup när man öppnar Steam. Inga mejl om det alltså.
Nedan följer Valves hela pressmeddelande för er som vill läsa, dock orört på engelska.

ear Steam Users and Steam Forum Users:
Our Steam forums were defaced on the evening of Sunday, November 6. We began investigating and found that the intrusion goes beyond the Steam forums.
We learned that intruders obtained access to a Steam database in addition to the forums. This database contained information including user names, hashed and salted passwords, game purchases, email addresses, billing addresses and encrypted credit card information. We do not have evidence that encrypted credit card numbers or personally identifying information were taken by the intruders, or that the protection on credit card numbers or passwords was cracked. We are still investigating.
We don’t have evidence of credit card misuse at this time. Nonetheless you should watch your credit card activity and statements closely.
While we only know of a few forum accounts that have been compromised, all forum users will be required to change their passwords the next time they login. If you have used your Steam forum password on other accounts you should change those passwords as well.
We do not know of any compromised Steam accounts, so we are not planning to force a change of Steam account passwords (which are separate from forum passwords). However, it wouldn’t be a bad idea to change that as well, especially if it is the same as your Steam forum account password.
We will reopen the forums as soon as we can.
I am truly sorry this happened, and I apologize for the inconvenience.
Gabe.

Kommentarer

6 svar till “Steam hackat, kontrollera dina uppgifter”

 1. manga skriver:

  Det är synd. Men, vart är allt hat mot Steam och ”Jag ska sluta köpa saker från Steam” uttalanden som var så vanligt förekommande när det var Sony som blivit hackade?
  Snacka om att folk har dubbelmoral alltså.

  • Nja, det är ganska stor skillnad menar jag. Sony var tysta väldigt länge och kommunicerade inte vad som hänt, omfattning och så vidare. Valve går direkt ut med pressmeddelande och pratar öppet om vad som hänt. Förtroendefråga.

   • manga skriver:

    Fast det där meddelandet syns endast på deras forum. Jag har inte fått något meddelande från Steam, ej heller syns det någonting om att de blivit hackade på deras officiella sida.
    Det är endast forumet som berättar att de blivit hackade. Så det känns inte som något pressmeddelande precis.
    Men jag håller med dig angående sättet. Det är inte helt tystat utan de har erkänt händelsen. Bara att det inte riktigt fått den spridning som jag skulle vilja önska på andra delar av deras sidor då forumet bara är en del av tjänsten Steam och utifrån det jag läser ut ur meddelandet så har även alla andra delar av tjänsten drabbats också.

    • Det är i och för sig bara forumet som är drabbat såvitt de vet. Mörkar de ytterligare delar av hacket så är det förstås vidrigt, men än så länge finns det inget som tyder på det. Allt handlar om hur de sköter det, och så länge det bara är forumet som är utsatt så tycker jag nog de gjort tillräckligt – även om en liten länk på förstasidan inte skulle skada. Eller en bloggpost.

     • manga skriver:

      Så långt håller vi med varandra. Så som jag förstod det var hela tjänsten drabbad. Inte bara forumet. Är det bara forumet så står det klart och tydligt på forumet. Även om mer än att det står på forumet och att det dyker upp som en ”nyhet” då man startar Steam hade varit att föredra.

     • Mmm. Vi får se hur det utvecklar sig helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.