StarCraft II: Wings of Liberty i maxad Limited Edition

Share This Post

Storspel, som kommande StarCraft II: Wings of Liberty, är alltid satta att dra in en herrans massa pengar för alla inblandade parter, så det är med självklarhet som man utnyttjar tillfället till minsta detalj för att kräma ur så många kronor, dollar och whatever ur alla suktande gamers där ute. StarCraft II får givetvis en samlarutgåva, en rejält maffig sådan.
Medan vanliga versionen är prissatt till 60 dollar kommer denna begränsade utgåva att gå loss på hela 100 dollar, eller motsvarande 750 kronor. Inte helt farligt för oss svenskar som är vana med att betala lite mer, lite senare, och sett till vad man får med känns det närmaste som en helt okej deal, även för er som inte direkt samlar på överflödets erbjudanden.
Om vi då bortser från själva StarCraft II: Wings of Liberty, som givetvis ligger där i någonstans, medföljer även ett soundtrack innehållandes 14 orkestrala låtar från spelet, plus något exklusivt bonusspår. Till detta får vi även en illustrationsbok på hela 176 sidor som visar allt från tidiga konceptbilder till senare 3D-renderingar. Något att bläddra i när man lyssnar på musiken, kan tänkas.
Men hur såg det ut bakom kulisserna egentligen? Lugn, självklart får vi också en sådan rundvisning i form av en DVD innehållandes intervjuer, utvecklingsdokumentering och faktiskt även alla mellansekvenser från spelet, inklusive kommentatorspår.
Här någonstans brukar mer sedvanliga samlarutgåvor sjunga på sista versen, men StarCraft II: Wings of Liberty Limited Edition brölar vidare i bästa manér. Vi fortsätter att gräva i lådan och hittar en serietidning där vi får följa med War Pigs i deras blodiga möten med Zerg i utgåva #0 av StarCraft-serietidningen. Och som sista fysiska del av paketet får vi även en sliten replika av Jim Raynors så kallade dog tag, ID-brickan soldater har runt halsen. Det fina här är att det faktiskt är en 2 gigabyte stor USB-drive, och den kommer laddad med StarCarft och expansionen Brood War. Något de flesta köpare säkerligen redan äger sedan tio år tillbaka, men en kul gest för det.
Som sista bonus får även alla World of Warcraft-spelare något extra, banne mig. Ett exklusivt husdjur, Baby Thor, som man kan frammana och ha vid sin sida i spelet. World of Warcraft, alltså. Udda drag, men de förväntar sig väl att alla spelar det, eller har gjort vid någon tidpunkt.
Så som synes är det ett ganska matigt paket, och det till ett i mina ögon faktiskt bra pris. Men det återstår ju bara att se vad svensk handel väljer att översätta dollarn i den här gången också.

Related Posts

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...

VLC Media Player for Windows

VLC Media Player är en mångsidig och kraftfull mediaspelare...