Smidiga prylar – vinnare vecka 44

Share This Post

Prylar högt och lågt, smidiga sådana också. Vi tittar närmare på Smidiga prylar och hör vad Robert Birming har att säga om bloggen.
– Jag som startat Smidiga prylar, underhåller den och skriver det mesta av innehållet heter Robert Birming och är en webbentreprenör bosatt i Stockholm. Tillsammans med min kollega Martin Lindkvist driver jag webbyrån Birming & Lindkvist och några webbprojekt, som t ex Pusha och Qvaq.
Smidigt.se verkar till en början vara en ganska så blandad blogg vad gäller innehåll, hur fokuserar ni på poster att skriva om? Finns det någon röd tråd?

Till en början hade bloggen inget fokus över huvud taget. Jag drog igång den mest som en kul grej i början av 2005 och inläggen kunde handla om allt ifrån gigantiska hamburgare till vacker konst. Med tiden har det kommit att handla allt mer om teknik och idag är det en renodlad prylblogg.

Varifrån kommer idén om att starta en blogg om smidiga prylar?

Jag märkte att det var just inläggen om prylar som fick störst uppmärksamhet – även utomlands. Detta gjorde att jag valde att inrikta mig helt på det ämnet och även dra igång en engelsk version av bloggen, GeekAlerts, som numera är såld.

Drivs sajten med inhämtat material, eller producerar ni främst eget?

I stort sett allt innehåll på Smidiga prylar är helt och hållet egenproducerat material.

Det är inte alltid prylarna ni skriver om faktiskt är smidiga. Vad för kriterier behöver en sådan sak uppfylla för att platsa på bloggen?

Bloggen har som sagt genomgått många förändringar genom åren. Just namnet ”Smidiga prylar” är faktiskt väldigt nytt. Tidigare hette sajten Smidigt. Jag skriver om prylar jag på ett eller annat sätt tycker är coola, smarta, roliga eller konstiga och kriteriet sedan namnbytet är att de ska vara tillräckligt små för att man ska kunna bära dem med sig i en kasse.

Vad är smidigast just nu?

iPhone 4S.

Prylnördar hoppar vidare till Smidigt för prylar, så klart.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...