Sega Rally Online Arcade – tajt budgetracing

Share This Post


Ibland undrar jag varför det inte alltid kan vara så här enkelt. Sega Rally Online Arcade bevisar att även lite mer ambitiösa projekt till stationära konsoler inte behöver kosta multum för att underhålla i just multum. Det här är riktigt kul, helt enkelt.
Okej, för 800 poäng som spelet kostar får man kanske inte lika mycket som i andra fullprisspel, inte heller är de tekniska aspekterna helt dragna till sin spets, men allt det där känns sekundärt så fort spelet är igång. Jag flyger fram genom den tropiska djungeln, mellan klippiga berg, över snötäckta vidder och på leriga skogsvägar, och jag njuter av varenda sekund.
Sega Rally Online Arcade håller stilen, som väntat. Det är inte många banor vi får. Fyra till antalet, en handfull fler bilar om än av samma karaktär samt en rad olika lägen att välja mellan. Men jag känner att det räcker, för vad som blir allt vanligare idag handlar det om att spela mot levande motstånd, och då kommer man långt även med fattigare innehåll.
För den ensamme finns en kortare kampanj som sträcker sig över tre, eventuellt fyra banor, beroende på hur bra man kör. Det finns snabbrace, tidsutmaningar samt ett klassiskt läge där vi får spela ökenbanan från originalet Sega Rally, med de båda originalbilarna, Toyota Celica och Lancia Delta. Tajt, arkadigt och garanterat lersprut i var och varannan kurva.

Det är dock i onlineläget som den riktiga utmaningen ligger. Att spela mot levande motstånd är helt enkelt vad det här spelet handlar om, vare sig man gör det direkt i ett race för upp till sex personer över internet eller i tidsutmaningarna där man kan ladda in världens bästa tider för tillfället och köra mot.
Här stormtrivs jag, när det väl fungerar. Tyvärr möts jag lite väl ofta av att spelet inte hittar några att spela med, och när jag väl gör det så bjuder spelet på ett gäng mycket märkliga visuella buggar. Bilarna framför hoppar och studsar som grodor på banan, ibland försvinner dom helt för att dyka upp sekunden senare igen. Inget som påverkar den som kör bilen i fråga dock, utan det handlar mer om hur det ser ut för alla andra.
Studsande bilar åsido. Sega Rally Online Arcade är löjligt mycket rallyunderhållning för 800 poäng och inget annat än en grymt bra deal.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...