Samtliga format nedåt i Japan

Share This Post

Veckan 9-15 maj kan vara en av de sämsta vi sett för försäljningen av hårdvara i Japan. Men det kan också förklaras av att det är mitt i månaden (före löning) och strax efter Golden Week, vilket var en semestervecka för många japaner. Föga oväntat toppar PSP listan återigen, även om maskinen säljer ca 20 000 färre den här veckan. Och Nintendo 3DS tappar näst mest.
PSP ligger alltså på första plats och verkar ohotad med sina knappa 35 000 sålda enheter. Det är som sagt ett rejält tapp från föregående vecka, men utmanaren, Nintendo 3DS, går inte så mycket bättre den. Från ca 29 000 sålda landar 3DS den här veckan på dryga 18 000 sålda maskiner. Snudd på katastrofdåligt även om det är en genomgående trend för samtliga format. Maskinen fick ett nytt spel under perioden (Steel Diver) som debuterade med ca 17 000 sålda ex. Inte alls bra, och med tanke på att det näst bäst säljande spelet, Nintendogs, ligger på en 16:e plats med ca 3 700 sålda så är det egentligen inte så konstigt att konsolen går kraftigt nedåt.
PlayStation 3 går från ca 21 000 till knappt 14 000 medan Wii gör sin sämsta vecka på mycket länge, eller kanske någonsin. Maskinen som veckan före mäktade med föga imponerande 11 520 halkar nu ned till uppseendeväckande låga 6 336. Vi förstår varför Nintendo anser det vara läge att utannonsera en ny konsol på E3 om några veckor.
Förre kungen Nintendo DS går inte så mycket bättre den. Från ca 19 500 till knappt 11 000.
Xbox 360 känns sällan värd att nämna vad gäller den japanska marknaden, och så även den här veckan. Från 3 400 till 2 700. Inte ens med så låga siffror orkade Microsofts konsol med något lyft. Undertecknad såg dessutom att de i Yodobashi Kameras spelavdelning (enormt varuhus) pushade för Kinect extra mycket med demopersonal på golvet som själva fånade sig framför kameran.
Avslutningsvis kan vi säga att PlayStation 2 går från 1 700 till 1 300 och håller fortfarande huvudet ovanför ytan. Hur länge kan den sälja egentligen?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...