Resident Evil: Revelations är en uppföljare

Share This Post


Resident Evil-producenten Masachika Kawata har i en intervju med den amerikanska speltidningen Nintendo Power sagt att Capcom ser Resident Evil: Revelations som en direkt uppföljare till Resident Evil 5. Men vad menar han egentligen, och är det egentligen något vi vill ha?

”Till skillnad från [Resident Evil: The Mercenaries 3D] handlar Revelations om överlevnadsskräck, genren som Resident Evil skapade. Vi ser faktiskt Revelations som en direkt uppföljare till Resident Evil 5 och spelet kommer vara fyllt av nya, innovativa idéer och karaktärer.”

Resident Evil: Revelations till Nintendo 3DS ses alltså som en direkt uppföljare till Resident Evil 5 för att det handlar om överlevnadsskräck, eller för att det är ”fyllt” av innovation? Resident Evil 5 handlade inte om något av det där. Det var varken innovativt eller skrämmande. Co-op var kanske nytt för huvudserien i sig, men samtidigt ett tilltag långt ifrån alla uppskattade.
Att det driver storyn vidare på något sätt, någonstans, får väl anses vara den logiska, men utöver det hoppas jag innerligt att Revelations tar stort avstånd från det femte spelet som var ett stort steg i fel riktning från det annars så otroligt trevliga Resident Evil 4.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel