Nutopia

Resident Evil: Revelations är en uppföljare


Resident Evil-producenten Masachika Kawata har i en intervju med den amerikanska speltidningen Nintendo Power sagt att Capcom ser Resident Evil: Revelations som en direkt uppföljare till Resident Evil 5. Men vad menar han egentligen, och är det egentligen något vi vill ha?

”Till skillnad från [Resident Evil: The Mercenaries 3D] handlar Revelations om överlevnadsskräck, genren som Resident Evil skapade. Vi ser faktiskt Revelations som en direkt uppföljare till Resident Evil 5 och spelet kommer vara fyllt av nya, innovativa idéer och karaktärer.”

Resident Evil: Revelations till Nintendo 3DS ses alltså som en direkt uppföljare till Resident Evil 5 för att det handlar om överlevnadsskräck, eller för att det är ”fyllt” av innovation? Resident Evil 5 handlade inte om något av det där. Det var varken innovativt eller skrämmande. Co-op var kanske nytt för huvudserien i sig, men samtidigt ett tilltag långt ifrån alla uppskattade.
Att det driver storyn vidare på något sätt, någonstans, får väl anses vara den logiska, men utöver det hoppas jag innerligt att Revelations tar stort avstånd från det femte spelet som var ett stort steg i fel riktning från det annars så otroligt trevliga Resident Evil 4.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.