Resident Evil: Revelations är en uppföljare

Share This Post


Resident Evil-producenten Masachika Kawata har i en intervju med den amerikanska speltidningen Nintendo Power sagt att Capcom ser Resident Evil: Revelations som en direkt uppföljare till Resident Evil 5. Men vad menar han egentligen, och är det egentligen något vi vill ha?

”Till skillnad från [Resident Evil: The Mercenaries 3D] handlar Revelations om överlevnadsskräck, genren som Resident Evil skapade. Vi ser faktiskt Revelations som en direkt uppföljare till Resident Evil 5 och spelet kommer vara fyllt av nya, innovativa idéer och karaktärer.”

Resident Evil: Revelations till Nintendo 3DS ses alltså som en direkt uppföljare till Resident Evil 5 för att det handlar om överlevnadsskräck, eller för att det är ”fyllt” av innovation? Resident Evil 5 handlade inte om något av det där. Det var varken innovativt eller skrämmande. Co-op var kanske nytt för huvudserien i sig, men samtidigt ett tilltag långt ifrån alla uppskattade.
Att det driver storyn vidare på något sätt, någonstans, får väl anses vara den logiska, men utöver det hoppas jag innerligt att Revelations tar stort avstånd från det femte spelet som var ett stort steg i fel riktning från det annars så otroligt trevliga Resident Evil 4.

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...
Föregående artikel
Nästa artikel