Nutopia

Phantasy Star Online 2 gratis att spela, släpps till iOS


Segas satsning på Phantasy Star fortsätter. Phantasy Star Online 2 är på gång, och det till inte mindre än tre format, samtliga varianter med olika utgivningsdatum. PC-versionen kommer någon gång under början av sommaren i år. Det blir gratis att ladda ned och spela, men vissa saker i spelet kostar så klart pengar vilket också kommer att utgöra Segas huvudsakliga inkomstskälla. En stängd beta planeras till slutet av april.
PC-versionen kommer dock inte ensam. PS Vita är det andra formatet som Sega väljer att satsa på. Det trevliga här är att Vita-ägare och PC-spelare ska kunna spela ihop samtidigt, men det dröjer då Vita-versionen släpps först våren 2013.
Överraskningen däremot, eller kanske inte alls, är att Phantasy Star Online 2 även släpps till iOS och Android, och det faktiskt före PS Vita-ditot. Lagom till vintern 2012 släpps en något bantad version av spelet till mobila enheter som dock kommer att vara stängd för de olika portabla plattformarna. Det blir alltså inget spelande med Vita/PC-ägarna. Dock utlovas en mer personlig upplevelse trots att spelet innehåller förenklat karaktärsskapande och simplare kontroller.
Via Andriasang.

Kommentarer

3 svar till “Phantasy Star Online 2 gratis att spela, släpps till iOS”

 1. Henrik skriver:

  200h+ i Phantasy Star Online Ep 1 & 2… Endast Offline.
  Hur blir det då i PSO 2? För hittils är allt som jag sett riktigt intressant och spelet har blivit ett måste.
  Bara att hoppas att det blir gratis att spela även här. Och kanske framför allt, att det släpps utanför Japan.

  • Chanserna till släpp utanför Japan ökade enormt i och med iOS-versionen. Det här blir en global historia, ingen Blue Burst, tror jag.

   • manga skriver:

    Fast Blue Burst var ju bara den tredje och ”slutgiltiga” versionen av spelet som släpptes till dator enbart och jag tycker mig minnas att det släpptes utanför Japan det med då jag tycker mig minnas en engelsk hemsida för det.
    Eller så minns jag helt fel. Globalt släpp ser det ut att bli nu ja. Och det är jag väldigt tacksam för. Ett MMORPG som jag faktiskt kan spela och njuta av.
    Någon gång i år skulle det väl släppas i Japan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.