Nytt Harry Potter-spel gör som filmen

Share This Post


Om det var någon som inte visste att det skulle komma fler Harry Potter-spel så var det väl jag, men bara för att jag är totalt ointresserad av allting Harry. Ni som väntat bitandes på naglar har förstås stenkoll, och under hösten kommer det, Harry Potter and the Deathly Hallows. Del 1.
För precis som den sista långfilmen med samma namn kommer även spelet att styckas upp i två delar, och denna gång är äventyret beläget utanför klosterskolan Hogwarts. Något som enligt Jonathan Bunney, sista bossen på EA Bright Light, innebär ett mörkare och mer actionorienterat spel än tidigare.

”Vi är övertygade om att vi skapar ett Harry Potter-spel som HD-konsolgenerationen kommer att uppskatta och kan ha roligt med. Vi har byggt ny teknologi specifikt för att kunna bevisa att magi är en mycket potent kraft, och i spelet måste man använda alla sina kunskaper för att överleva.”

David Heyman, producent för Harry Potter-filmerna är mycket nöjd över samarbetet spel- och filmmakarna emellan, och menar på att spelen blir allt mer lika sina iterationer på vita duken.

”Under årens gång har spelen kommit allt närmare filmerna i sin konstnärliga inriktning och andemening, och det är spännande att veta att TV-spelet Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 kommer att fånga all action och spänning från den kommande filmen”

Men EA Bright Light kommer inte bara att använda sig av materialet i den nya filmen, utan man avser även ta tillbaka fiender och monster från tidigare delar i serien. Allt kommer sedan att framföras på de senaste formaten med en helt ny spelmotor. Fast fullt så spännande blir det väl kanske inte på Wii och Nintendo DS, förstås.
Det första spelet av de två sista börjar säljas i samband med den svenska biopremiären av första delen av Harry Potter and the Deathly Hallows.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...