5

Ny kontroll till Xbox 360 bekräftad


Ryktet stämde! Xbox 360 får en ny, färglös kontroll med ett reviderat styrkors som kan förvandlas från dagens platta till ett faktiskt kors. Men varför då?
Vem fan vill ha plattan över huvud taget? Och poängen med färglösa knappar är? Microsofts Larry ”Major Nelson” Hryb presenterar kontrollen i videon nedan, och utöver de nytillkomna funktionerna låter han oss också få veta att kontrollen endast kommer att säljas tillsammans med ett Play and Charge-kit, allt för ca $65. Har du redan tillräckligt med laddningspaket? Tråkigt för dig, något val har du inte. Vi tvingas alltså på något alla kanske inte vill ha, och då till ett högre pris. Vidare meddelas det att kontrollen släpps den 9 november i år. I USA. Vi som bor i Europa får nöja oss med ett ”i februari någon gång”. Det var kanske inte så noga, eller?

Jag ska dock avsluta positivt och säga att jag verkligen hoppas på den här kontrollen, för nu kanske man på allvar kan spela flera av Xbox Live Arcades titlar som tidigare varit en pina att uppleva med dagens osannolikt korkade styrkors.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

  1. Påtvingad? Säger de att äldre kontrollmodeller helt kommer att slutas säljas, eller är det något jag missat?

  2. De ersätter den gamla trådlösa har jag för mig att Hryb sade, men jag såg videon i gårdagens feberdimmor så jag kan ha missförstått?

  3. Johan: Påtvingad såtillvida att du vill ha den nya kontrollen, så klart!

  4. Det där med färgerna förstår jag inte alls. För några år sedan (när Xbox 360 lanserades) så jobbade jag i en TV-butik och en representant från Microsoft var där och skulle presentera Xbox. När jag undrade om det inte var svårt för yngre personer att förstå när Dashboarden inte fanns på svenska så sa han att ”Barn lär sig kombinationen mellan färgerna på knapparna och vad som händer på skrärmen”.
    I och med denna ”uppgradering” av handkontrollen så väljer man alltså bort barn, eller säger Microsoft emot sig själva?
    Puckat är det i vilket fall som helst…

  5. Tycker dessutom att den ser ganska blaskig ut, trist helt enkelt. Stylish i verkligheten kanske, men jag är inte överdrivet tänd på den här. Förutom styrkorset då.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.