Nintendo tar åter avstånd från gratisspel

Share This Post

Nintendo och Satoru Iwata har tidigare varit i hetluften gällande debatten om gratisspel och så kallade mikrotransaktioner, något de hela tiden tagit avstånd ifrån. Nu anser Iwata att det är dags att påminna folket om hans och företagets ståndpunkt i frågan.
I en intervju med Wall Street Journal talar Nintendobossen klarspråk:

”Vi har inga intentioner att dela med oss av material till andra plattformar, eller göra det tillgängligt i någon form där användaren inte behöver betala någonting alls.”

Märkligt. Jag laddade nyligen ned Excitebike till min Nintendo 3DS helt gratis. Men okej, sporadisk fanservice får kanske klassas som något annat.
Enligt Iwata försöker Nintendo behålla det generella värdet i spel.

”Om vi bara skulle säga okej, det enda sättet vi kan sälja fler produkter på är genom att sänka priserna, då skulle det inte vara någon vidare framtid och hela industrin skulle ge vika.”

Visst kan man rent spontant haspla ur sig att Satoru Iwata generaliserar och spekulerar å det grövsta, men han har ändå en poäng i att värdet för AAA-spel, det vill säga topptitlar, bör hållas uppe för väldigt många spelares skull.
Däremot ser undertecknad inga problem i att dessa båda nischer lever sida vid sida. Det är bara så att Nintendo – självklart – vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Men då är det kanske dumt att dissa en metod som andra tjänar stora stålar på idag och som den stora massan uppenbarligen tagit till sig, precis som vi såg hända med Wii.

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...