Nintendo tar åter avstånd från gratisspel

Share This Post

Nintendo och Satoru Iwata har tidigare varit i hetluften gällande debatten om gratisspel och så kallade mikrotransaktioner, något de hela tiden tagit avstånd ifrån. Nu anser Iwata att det är dags att påminna folket om hans och företagets ståndpunkt i frågan.
I en intervju med Wall Street Journal talar Nintendobossen klarspråk:

”Vi har inga intentioner att dela med oss av material till andra plattformar, eller göra det tillgängligt i någon form där användaren inte behöver betala någonting alls.”

Märkligt. Jag laddade nyligen ned Excitebike till min Nintendo 3DS helt gratis. Men okej, sporadisk fanservice får kanske klassas som något annat.
Enligt Iwata försöker Nintendo behålla det generella värdet i spel.

”Om vi bara skulle säga okej, det enda sättet vi kan sälja fler produkter på är genom att sänka priserna, då skulle det inte vara någon vidare framtid och hela industrin skulle ge vika.”

Visst kan man rent spontant haspla ur sig att Satoru Iwata generaliserar och spekulerar å det grövsta, men han har ändå en poäng i att värdet för AAA-spel, det vill säga topptitlar, bör hållas uppe för väldigt många spelares skull.
Däremot ser undertecknad inga problem i att dessa båda nischer lever sida vid sida. Det är bara så att Nintendo – självklart – vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Men då är det kanske dumt att dissa en metod som andra tjänar stora stålar på idag och som den stora massan uppenbarligen tagit till sig, precis som vi såg hända med Wii.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...