Nutopia

Nintendo 3DS XL är verklighet


Den japanska tidningen Nikkei spekulerade i det före E3, men Nintendo bevisade annat under mässan. Någon Nintendo 3DS XL blev det inte. Nikkei hade fel, eller? Nej, för tidigare idag, under en ny Nintendo Direct-sändning, utannonserades just XL-varianten av Nintendos bärbara 3D-maskin.
90% större skärmar, aningen bättre batteritid och ett medföljande minneskort på 4 GB istället för 2 ska sälja detta nya monster. Men för att pressa ned priset på den har Nintendo valt att inte inkludera någon AC-adapter, utan en sådan måste köpas löst. Har man dock en Nintendo Dsi/DSi XL eller Nintendo 3DS sedan tidigare så passar den.
Nintendo 3DS XL kommer till Europa redan den 28 juli, men något pris är ännu inte klart. I Japan, som får den samma dag, kommer den att kosta ¥18 000, och i USA där den släpps den 19 augusti ligger priset på $199. Vi kan därmed dra slutsatsen att den lär hamna på runt 1 700-1 900 kronor. Plus/minus någon hundralapp.
Till Europa kommer den i tre färger: röd/svart, silver/svart och blå/svart.
Du kan se hela Nintendo Direct där maskinen utannonseras och visas lite mer nedan. Det blir även en hel del annat matnyttigt för spel- och Nintendo-fans.