Nintendo 3DS tappar i Japan – PSP upp

Share This Post

Den negativa trenden håller i sig för Nintendo och deras nya konsol Nintendo 3DS i hemlandet Japan. Senaste veckans försäljningssiffror från Media Create visar att Nintendo 3DS fortsätter att sälja mindre vecka efter vecka, även om tappet är mindre än tidigare. Konsolen har nu halkat ned till ca 43 000 sålda exemplar jämfört med knappa 51 000 föregående vecka. PSP såldes i över 58 000 exemplar och slår Nintendo 3DS på nosen för andra veckan i rad efter att ha stigit från 51 000 sju dagar tidigare.
Mjukvarubrist är ett av problemen som maskinen tampas med här borta. Det finns helt enkelt inga intressanta spel att tillgå, vilket listorna också visar då de bästsäljande spelen inte säljs i mer än dryga 12 000 exemplar per vecka och återfinns först på plats nio över de mest populära spelen.
Jag kan definitivt se konsolen sjunka ytterligare under veckorna som kommer, men samtidigt tror jag att den börjar stabilisera sig något och lär säkert hamna på runt 25 000-35 000 i veckan fram tills det att de riktigt attraktiva spelen börjar trilla in. Det är dock ett ganska bra tag kvar, så Nintendo bör kanske hitta på något extra för att hålla skeppet ovanför ytan.

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...