Nutopia

Nintendo 3DS tappar i Japan – PSP upp

Den negativa trenden håller i sig för Nintendo och deras nya konsol Nintendo 3DS i hemlandet Japan. Senaste veckans försäljningssiffror från Media Create visar att Nintendo 3DS fortsätter att sälja mindre vecka efter vecka, även om tappet är mindre än tidigare. Konsolen har nu halkat ned till ca 43 000 sålda exemplar jämfört med knappa 51 000 föregående vecka. PSP såldes i över 58 000 exemplar och slår Nintendo 3DS på nosen för andra veckan i rad efter att ha stigit från 51 000 sju dagar tidigare.
Mjukvarubrist är ett av problemen som maskinen tampas med här borta. Det finns helt enkelt inga intressanta spel att tillgå, vilket listorna också visar då de bästsäljande spelen inte säljs i mer än dryga 12 000 exemplar per vecka och återfinns först på plats nio över de mest populära spelen.
Jag kan definitivt se konsolen sjunka ytterligare under veckorna som kommer, men samtidigt tror jag att den börjar stabilisera sig något och lär säkert hamna på runt 25 000-35 000 i veckan fram tills det att de riktigt attraktiva spelen börjar trilla in. Det är dock ett ganska bra tag kvar, så Nintendo bör kanske hitta på något extra för att hålla skeppet ovanför ytan.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.