Nintendo 3DS tappar i Japan – PSP upp

Share This Post

Den negativa trenden håller i sig för Nintendo och deras nya konsol Nintendo 3DS i hemlandet Japan. Senaste veckans försäljningssiffror från Media Create visar att Nintendo 3DS fortsätter att sälja mindre vecka efter vecka, även om tappet är mindre än tidigare. Konsolen har nu halkat ned till ca 43 000 sålda exemplar jämfört med knappa 51 000 föregående vecka. PSP såldes i över 58 000 exemplar och slår Nintendo 3DS på nosen för andra veckan i rad efter att ha stigit från 51 000 sju dagar tidigare.
Mjukvarubrist är ett av problemen som maskinen tampas med här borta. Det finns helt enkelt inga intressanta spel att tillgå, vilket listorna också visar då de bästsäljande spelen inte säljs i mer än dryga 12 000 exemplar per vecka och återfinns först på plats nio över de mest populära spelen.
Jag kan definitivt se konsolen sjunka ytterligare under veckorna som kommer, men samtidigt tror jag att den börjar stabilisera sig något och lär säkert hamna på runt 25 000-35 000 i veckan fram tills det att de riktigt attraktiva spelen börjar trilla in. Det är dock ett ganska bra tag kvar, så Nintendo bör kanske hitta på något extra för att hålla skeppet ovanför ytan.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...