Nestopia: NES Open Tournament Golf

Share This Post


Jag äger nog minst ett golfspel till varje system som finns i hemmet. Och det är i sig är lite chockerande då jag varken golfar eller är speciellt sportintresserad, men av någon konstig anledning så gillar jag digital golf, så jag blev glad när spelet röstades fram på Nesdb.se.
NES Open Tournament Golf är golf fast med Mario bakom klubban. Spelet innehåller plikttroget alla olika spelformer som matchspel, slagspel, turneringsspel och 2-spelarläge. I turneringsläget tävlas det mot 36 motspelare, förutom vanliga namn som John och Don finns Iwata och Miyamoto representerade bland de tävlande, något som är lite charmigt.

Som vanligt gäller det att välja rätt klubba, ha koll på vinden samt akta sig för vatten och bunkrar. Och som i verkligheten tar det en minut att lära sig och en livstid att bemästra.
Banorna är placerade i Nordamerika, Storbritanniens öar och Japan. Något som jag tycker är lite fantasilöst då Nintendo har Marios färgsprakande svamprike att tillgå. Här hade Nintendo kunnat tagit ut svängarna och utmärkt sig bland samtida golfspel där endast färgen på fairway skiljer spelen åt.
Rent spelmekaniskt har NES Open Tournament inte åldrats väl, det är oprecist och lite halvbökigt att få till ett perfekt slag och jämfört med dagens golfspel som håller spelaren i handen är NES Open Tournament ganska svårt. Trots det så är det bitvis underhållande även om jag hellre spelar Mario Golf: Advance Tour till Game Boy Advance.
Texten ingår i artikelserien Nestopia, där jag har som mål att spela alla 210 NES-spel som släpptes i Sverige.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...