Nästa generationsdansen har börjat

Share This Post

E3 är runt hörnet och Nintendo har redan utlovat information om nästa generations spelkonsol. Sony å sin sida säger först att de inte kommer prata om PlayStation 4 inom den närmaste framtiden, för att sedan säga att den är på ritbordet, och slutligen dementera det med. Microsoft å sin sida är förhållandevis tysta, men med tanke på hur Xbox 360 utvecklats med Kinect, på ett oerhört mer imponerande vis än Wii-karbonkopian Move, så är det svårt att se hur de inte är redo att ta steget till nästa generation.
Ah, nästa generation, detta tramsbegrepp som vi matas fulla med i marknadsföringen. Så sent som förra veckan såg jag ett spel som slulle släppas till ”next generation platforms”, eller rättare sagt PS3 och 360. Vad är nästa generation med dessa om jag får fråga? PR-fluff modell tröttsamt fantasilöst.
Det är lite udda att Nintendo blir först ut med en ny spelkonsol av de tre stora. De är kända för att köra sitt race, och att Project Café blir något annorlunda är ganska självklart. För övrigt undrar jag om Sony och Microsoft är irriterade över att Nintendos presskonferens är sist av de tre? Nintendo är inte typen som ”svarar” på vad andra gjort, men detsamma kan man inte direkt säga om Sony och Microsoft, som skulle kunna frisera sitt schema något om det visar sig att Project Café är en käftsmäll.
Men dansen har börjat, och Nintendo är först ut på golvet. De kommer sätta ribban, säkerligen lågt prestandamässigt (men åtminstone i HD den här gången), och Sony samt Microsoft kommer följa efter. Först med ord – ”vi behöver inte ett nytt format just nu” och ”vårt format är kraftfullt nog” – och sedan med handling i form av sina egna alternativ. Det senare får vi inte se på E3 nästa vecka, det blir Nintendos show återigen, men resten av året är en annan femma.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...