Nutopia

Modern Combat 3 – precis som förväntat


Gameloft är kända för två saker. De släpper mängder med skamlösa kopior av kända spel på App Store, men de gör det inte sällan på ett bra sätt. Modern Combat 3: Fallen Nation är inte bara till namnet likt Modern Warfare, för med del tre i Gamelofts egen krigssaga tas kriget inte helt oväntat till hemmaplan, bland annat.
Jag har inte spelat så mycket mer än timmen än så länge, men jag redan fått känna på ett beskedligt antal strider, dödat en mängd otroligt korkade fiender med olika typer av vapen, bombat skiten ur dem från skyn i tryggt förvar i en AC-130 och sprängt broar med raketgevär.
Att spela Modern Combat 3 på en iPad 2 är dock inte mer än en okej upplevelse i nuläget. Stundtals grafiskt bländande, även om det kan bli lite grovhugget, och det finns en viss känsla i att meja ned alla fulingar på löpande band. Men som vanligt trasslas allting till när fysiska kontrolldon saknas.
Bara tryckkänslig skärm håller inte riktigt i det förstorade formatet iPad innebär.
De förinställda kontrollalternativen är undermåliga och jag fick sitta en bra stund och flytta runt för att det skulle passa någorlunda. Jag tyckte att Modern Combat 2 fungerade bättre på iPhone, så jag antar att detsamma gäller för trean.

Så, hittills kan jag i korta drag sammanfatta Modern Combat 3 med snygg grafik, urbota korkad AI, halvtaskiga kontroller på iPad och småkul att spela. Det har en stabil grund som säkert duger för många idag, men jag räknar kallt med att iOS-spelen tar flera kliv uppåt de närmaste åren.
Spelar jag vidare? Kanske.