Minecraft går loss på Xbox 360

Share This Post


Minecraft till Xbox 360 är här, sedan i onsdags närmare bestämt. Nu kan vi alltså fortsätta/börja/förnya våra bygg- och grävprojekt på Microsofts spelkonsol istället för PC, Mac eller mobiltelefon, men till vilket pris?
I grunden är Minecraft 360 bara vanliga Minecraft. Du vet i nuläget vad det handlar om, hur det går till och vad som förväntas av dig som spelare. Vi bygger, hackar, gräver, hugger och bankar block tills fingrarna blöder, ingen skillnad där inte. Men denna gång är det något förenklat, och den största förändringen hittar vi i crafting-systemet.

Förutom att det, enligt uppgift, ska finnas aningen mindre grejer att sätta ihop så behöver vi inte längre gissa oss till vad och hur. Crafting-rutorna är redan fyllda med allt som kan göras och vad som behövs till. Det enda som krävs av spelaren här är att ha rätt antal grejer av det som behövs och vips, så har vi det vi vill skapa.
Jag tycker det fungerar väldigt bra, särskilt för personer som mig som lätt blev lite vilsna efter att ha studerat datorversionen där allting är helt upp till oss själva att hitta och lista ut vad som krävs, och hur det ska utformas. Dessutom är det helt klart mer konsolanpassat på detta viset. Det ger ett bättre flyt i spelandet och är mer avslappnat eftersom handkontrollen inte är lika smidig som datormusen när det kommer till objekthantering.
Den andra stora “nyheten” är att spelet innehåller en inledande tutorial för den som önskar genomgå en sådan (kan så klart hoppas över). Här presenteras spelet och kontrollen på ett okomplicerat sätt samtidigt som spelaren guidas runt i en redan uppbyggd värld med hus och allt annat tänkbart. Bra för vem som helst egentligen.
Till övriga konsolspecifika skillnader hör också en mindre karta och en något lägre version av spelet i sig, vilket innebär mindre innehåll och färre möjligheter. Undertecknad är dessvärre inte insatt i datorversionen, men för mig verkar Minecraft till Xbox 360 utgöra ett fullgott alternativ, framför allt för oss lite nyare spelare.
En kul grej är att flerspelarläget, som är begränsat i antal spelare, åtminstone bjuder på delad skärm för upp till fyra personer för de som behagar bygga och snickra tillsammans i en enda soffa. Och det är en enkel process med att hoppa in och ur redan befintliga sessioner.
http://youtu.be/kUM6gp_XgmA
Det är skarpt, färggrant och lättkontrollerat. Xbox 360-versionen av Minecraft må kosta lite mer än vanliga Xbox Live Arcade-spel, men vet du med dig att detta är något för dig ska 1 600 Microsoft-poäng inte utgöra något hinder.
Kör på!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...