Arkiv för Minecraft

Microsoft tar bort flera referenser till Notch i Minecraft

Marco Hyyryläinen

Minecraft har precis fått en uppdatering som har tagit bort majoriteten av referenserna till skaparen Markus “Notch” Persson från spelet.

Det som tagits bort är text i menyn för spelet där olika meningar synts i högra hörnet. Bland texterna som tagits bort är “Made by Notch!,” “The Work of Notch!,” and “110813!” (datumet då Notch gifte sig).

Anledningen bakom detta är att Notch på senare tid har börjat twittra olika kontroversiella åsikter om LGBTQ, genusfrågor, och andra känsliga ämnen. Då känner sig Microsoft tryggare med att plocka bort referenserna till honom för att undvika att deras spel kopplas till hans åsikter.

Notch är fortfarande listad i spelet som skapare.

Zelda-karta utskriven i 3D

Rickard Olsson

Klassiska The Legend of Zelda till NES är det nog få av er som inte är bekanta med. En ytterst seriös aktör (eller aktörer) har spenderat sex månader med att återskapa de klassiska landskapen från spelet i Minecraft, och sedan använt detta som mall för 3D-utskrift. Enligt Kotaku tog det 24 timmar att skriva ut kartan, och sex timmar att måla den. Cinemassacres Mike Matei har även tweetat ut lite detaljerade bilder på skapelsen, för den som är nyfiken.
Pilligt, och riktigt häftigt!

Dagens tweet: Minecraft

Thord D. Hedengren


Bra läge att ta reda på det nu i mellandagarna då, Zach.

Trailer: Minecraft, the story of Mojang

Jesper Bylund


Är du peppad? Jag är peppad! Two Player Productions gör riktigt snygga filmer och jag ser mer än gärna en hyllning till det svenska spelundret.

Minecraft Pocket Edition har sålt 5 miljoner

Jesper Bylund

unnamed
Johan Bernhardsson, en av utvecklarna bakom den mobila versionen av Minecraft, Minecraft: Pocket Edition, släppte nyheten på Twitter härom dagen att de nu har sålt 5 miljoner ex av Minecraft PE! Vi kan inte säga annat än grattis till hela gänget på Mojang!
Dessutom säger Bernhardsson att online multiplayer är på gång till PE, något som saknas idag. Jag håller tummarna för det och för att kunna streama det till min Apple TV.

Du missar väl inte intervjun med personerna bakom Minecraft-boken på Spelbloggen? Där kan du även vinna ett exemplar. Läs och tävla här.

Clayton Carmine och Master Chief i Minecraft

Rickard Olsson

Så kan Minecraft också se ut

Rickard Olsson

Minecraft som det alltid borde se ut, med Sonic ether’s unbelievable shaders V10.

Dual Minecat

Rickard Olsson

Katter i Minecraft och Minecraft till katter. Har man lite tid över kan man alltid dubblera skapelserna i Minecraft i verkligheten, såväl döda som levande ting. Oerhört verklighetstroget, nästan så att jag inte kan se skillnad på de två.

Minecraft 360 uppdateras

Rickard Olsson


Minecraft till Xbox 360 har varit och är en succé som det snabbast och bäst säljande Xbox Live Arcade-spelet hittills. Men alla är inte helt nöjda eftersom 360-versionen är något kapad i jämförelse med datorvarianten. Det är dock något som Mojang jobbar på och i morgon, sägs det, kommer den första stora uppdateringen. Hela listan över fix hittar du på Play XBLA.

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 5