Mina (realistiska) förhoppningar för iPad 2

Share This Post

Det är inte direkt brist på uppgifter om stundande lansering av iPad 2, eller rättare sagt den första uppgraderingen av iPad-produktlinjen. Bland alla mer eller mindre fejkade skal och komponenter på vift så hittar vi även uppgifter om att paddan börjar sälja slut, ofta ett tecken på att det är dags för en omladdning från Apples sida.
Med det i åtanke tänkte jag delge er mina förhoppningar på iPad 2, och då mina realistiska sådana.
Vadå realistiska? Jo, en del saker stryker jag direkt, däribland den så kallade retina-skärmen med löjligt hög upplösning. Det finns helt enkelt inte belägg för den just nu, och dessutom förhåller jag mig tveksam om Apple kan tillverka den billigt nog, i synnerhet med tanke på att den kräver lite mer processorkraft än vad dagens gör. Jag har gärna fel, men tror inte på det.
Så med det sagt, här är mina relistiska förhoppningar på iPad 2:

  • Mer kraft. Jag vill ha mer minne och snabbare processor i nästa iPad. Det känns som att minnesbegränsningen står ivägen för framförallt webbläsaren, där du inte kan ladda sidor i bakgrunden eller behålla dem i minnet särskilt länge. Andra appar kan, men i gengäld blir de mindre stabila. Mera gröt tack!
  • Smaskig grafikkrets. Flådigare spel och mera ös på den visuella fronten hade inte skadat alls.
  • Bättre högtalare. Visserligen kommer paddans högtalare aldrig kunna mäta sig med ens ett par halvdana in-ear-lurar (typ Apples egna styggelser), men bättre än så här får det gärna bli.
  • SD-kortplats. Seriöst, en adapter för att läsa saker från ett SD-kort är inte särskilt portabelt eller snyggt.
  • Kamera, och då mest för att jag tror att paddan skulle kunna bli en bra fristående webbkamera för konferenssamtal. Ingen tung grej för mig personligen, men jag hoppas på det för att iPad ska bli en än mer komplett produkt.
  • Bättre batteritid. Ja, den är bra idag, men den kan bli bättre!
  • Lättare. Jag läser väldigt mycket på min iPad och för sådant är den faktiskt lite väl tung. Gör den lättare, och kanske lite mer greppvänlig med.
  • Bättre smutsavstötning på skärmen. Den här är svår, men jag vill gärna se en iPad med mindre fläckig skärm. Det känns allt lite snaskigt ibland, inte sant? Förbättra.
  • Mindre ljuskänslig skärm. Tyvärr fungerar inte paddan något vidare i direkt solljus. Det här är inget Apple kommer kunna fixa just nu, men kanske kan de förbättra lite i alla fall? Fråga mig inte hur bara…

Som ni ser är det en iPad S (att jämföra med iPhone 3GS-uppgraderingen gentemot iPhone 3G) jag är ute efter, alltså en pumpad padda som gör vad den gör idag, fast mer och bättre. Jag tror att det är vad vi har att vänta oss, eventuellt med mer lagringsutrymme, när Apple utannonserar iPad 2. Den riktiga revolutionen, och den riktiga uppföljaren, kommer tidigast till hösten.
Vad hoppas du på vad gäller iPad 2? Berätta!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...