Nutopia

Mark Rein tror på Wii U


Epics boss, Mark Rein, har under årets Game Developers Conference pratat lite med Eurogamer om Nintendos nya konsol, Wii U. Rein argumenterar för att föräldrar nu är redo att uppgradera deras barns Wii till Wii U, och att han skulle bli chockad om det nya systemet inte blir en fullträff för Nintendo.
Värt att notera här är nyckelordet ”föräldrar”. Gäller detta alltså bara småbarnsfamiljer där ungarna inte har något att säga till om? Vad hände med resten av världens spelare, är inte de redo, eller vadå?
Vidare anser Rein att Nintendos egna spel, i vanlig ordning, bokstavligen kommer att flyga från butikshyllorna. Han nämner bland annat det nya Zelda-spelet som visats upp i demoform och passar samtidigt på att skryta lite i sammanhanget:

Zelda-demot var underbart och vi kan till och med göra mer än så med Unreal Engine 3.

Så, Unreal Engine 3 och inte 4, som kommer att presenteras i år? Vad menar bäste herr Rein med detta, tro?
Självklart ska man inte dra för stora växlar från diverse intervjucitat, och det är ännu för tidigt för att kunna bilda sig en uppfattning om vad Wii U egentligen är kapabel till, såväl prestanda- som popularitetsmässigt. Mer lär vi däremot få veta på årets E3-mässa som går av stapeln i Los Angeles den 5-7 juni.