Lego Harry Potter: Years 1-4 – lättsamt myspys

Share This Post

Vem kan egentligen inte sin Harry Potter-historia? Eller, jag kan den inte, förresten. Men vi vet alla vad det handlar om överlag, vem Harry Potter är och hur det fungerar. Det är ungdomligt, magiskt och väldigt mysigt. Ett bra recept för ett lyckat äventyrsspel, oavsett format. Eller? Jo, faktiskt. Lego Harry Potter är, kan jag säga direkt, ett alldeles lysande spel till våra iPhonar.
Spelet sträcker sig i sedvanligt Lego-manér över en längre tidsperiod än många andra spel. Här är det de fyra första åren i Harry Potter-världen vi spelar. Spelet bjuder först på en liten introduktionsfas som inleder allting och bjuder på lite handling. Därefter kan vi sedan hoppa in i de olika filmerna som vi känner igen från bio och beblanda oss med såväl karaktärer som händelser därifrån.
En bit in i spelet får vi således både trollstav, kappa och kvast, sedan kan vi börja trolla, flyga och ta oss an fiender av olika slag. Och som ni kan utläsa av titeln så sker allting i en Lego-värld. Detta är inget nytt fenomen. Tidigare, till andra format, har vi sett både Batman, Indiana Jones och Star Wars som klassiska byggklossar. Alla karaktärer är alltså i typist Lego-snitt. Det mesta av världen är även den uppbyggd av klossar och en hel del går att första eller påverka. Samtidigt som man följer en handling och avancerar i äventyret samlar man mynt i olika färger, eller sådana där små runda legopluppar, och en del andra gömda skatter som finns där som bonusar.
Uppdragen man får, som delar in spelet i mindre kapitel och banor, är av varierande kvalitet. Oftast känns de dock mest som ursäkter för att fylla ut speltiden. De är sällan utmanande eller ens svåra på något sätt. Men det är också lite av charmen med spelet. Det är lugnt, mysigt och enkelt att spela. Visst passar det de lite mindre alldeles utmärkt, men tänk på att spelet är helt på engelska, och man måste läsa och förstå vissa instruktioner för att kunna komma vidare.
Lego Harry Potter: Years 1-4 har sedan uppdateringen till version 1.1 blivit riktigt spelbart med det implementerade styrkorset, så nu återstår i princip endast den grafiska optimeringen då spelet kan hacka lite grann även på senare iOS-maskiner. Men förutom det är det ett alldeles utmärkt litet äventyr att mysa sig igenom.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...