Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Share This Post

Är du är en flitig användare av Spotify och vill kunna njuta av din musik offline? Läs då vidare och lär dig hur du spelar in din Spotify-musik som MP3-filer. På så sätt slipper du vara beroende av en internetanslutning.

Visserligen går det att ladda ner spellistor och lyssna på dem offline om du har ett Spotify Premium-abonnemang, men då lagras inte filerna som MP3. Och skulle du säga upp prenumerationen försvinner alla spellistor som du skapat.

Lösningen är att spela in Spotify-musik som MP3 med en Spotify-inspelare för att kunna lyssna på dina favoritlåtar när du vill. När låtarna lagras som MP3-filer är det dessutom möjligt att överföra dem till andra enheter, som din mobiltelefon eller din surfplatta.

Hur man spelar in Spotify på en Windows 11/10 PC

Här går vi igenom steg-för-steg hur man går tillväga när man spelar in musik från Spotify med Audials Music på en Windows 11/10 PC

Steg 1: Ladda ner, installera och öppna verktyget Audials Music

Börja med att ladda ner och starta Windows-programmet Audials Music. Du behöver inte registrera dig och du kan avinstallera det när som helst. Växla därefter till vyn Musikströmning.

Steg 2: Spela upp musiken i Spotify

Klicka på Spotify-ikonen. I fönstret som öppnas klickar du på ”Spela in”.

Obs! Välj inspelningshastighet ”normal” och undvik att välja ”hög hastighet”, annars riskerar du att ditt Spotify-konto stängs av. Aktivera också funktionen för albumtaggning.

Spela in önskad musik och spara när du är klar.

Steg 3: Audials Music sparar låtarna från Spotify till MP3, AAC eller WMA

Strömningen från Spotify spelas in automatiskt och musiken sparas som enskilda MP3-filer, perfekt taggade och med högsta ljudkvalitet. Klart!

Nyckelfunktioner i Audials Music

  • Kan spela in musik från Spotify, Deezer, Amazon Music och många andra.
  • Universell musikinspelare som kan spela in alla sorters ljud som spelas upp av ett ljudkort.
  • Föreslår automatiskt den optimala bithastigheten.
  • Perfekt klippta och taggade ljudinspelningar.
  • Med musikhanteraren kan du själv bestämma i vilka mappar Audials Music ska spara låtarna och om de ska sorteras efter album, år etc. Med musikhanteraren kan du också sortera och tagga stora mängder musik samtidigt.

Hur fungerar Spotify-inspelaren?

Spotify-ljudströmningen spelas in automatiskt och separeras sedan i enskilda filer. Därefter konverteras de till det filformat du föredrar – som MP3, WMA, AAC etc. Till sist taggas de med ID3-taggar, skivomslag och låttext. De färdiga filerna kommer sedan att visas i Audials-spelaren till höger. Du kan nu spela upp filerna med Audials, dra och släppa dem till ett annat program eller exportera dem via Windows Explorer.

Vilka verktyg kan man använda för att spara Spotify-musik gratis?

Audacity

Med programvaran Audacity kan du spela in både Spotify och andra streamingtjänster. Det är populärt bland alla musikälskare – från amatörer till professionella musikproducenter.

Spotify

Spytify är ett lättanvänt verktyg som spelar in musik från Spotify via din PC.

TunesKit Audio Capture

Finns endast tillgänglig som demoversion, som tyvärr bara erbjuder 1 minuts gratis inspelning. Det är därför inte tillräckligt för att vara säker på att programvaran verkligen fungerar på just din PC.

SpotDL (Spotify Downloader)

SpotDL är ett ofta använt inspelningsverktyg, som dock är mer komplicerat att installera än de andra. Förutom att installera det på din PC, behöver du använda dig av FFmpeg (programvara för video- och ljudbehandling). Notera också att spotDL inte spelar in direkt från Spotify, utan från YouTube Music.

Vanliga frågor om hur man spelar in från Spotify (FAQ)

Kan man ladda ner musik från Spotify?

Ja, man kan ladda ner musik från Spotify med ett premiumabonnemang för att kunna lyssna offline. Men låtarna konverteras INTE till MP3-filer och kommer att försvinna efter att du avslutat ditt abonnemang.

Hur spelar man in från Spotify för att få låtarna som MP3-filer?

Genom att installera en programvara som Audials Music, så kommer du att kunna spela in från Spotify till MP3.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...