Kan din dator köra Final Fantasy XIV?

Share This Post


Nu finns en benchmark ute som sätter datorn din på prov inför Final Fantasy XIV, om du inte väljer att spela på PlayStation 3, vill säga. Jag testade min egen laptop innehållandes en Core 2 Duo på 2.8 GHz samt ett ATI Mobility Radeon HD 4650 på 1 GB för att se vad det räckte till.
Testet kan köras i upplösningarna 1920×1080 och 1280×720. Högsta upplösningen var bara att glömma då prestandan endast räckte till diabilder och en taskig poäng på 551. Bättre gick det i 1280×720 då jag mer än fördubblade slutpoängen och landade på 1108. Bitvis till synes spelbart, skulle jag villa säga, men det fanns tillfällen då burken pressades riktigt hårt här med.
Enligt Square Enix själva är dock allt under 1500 poäng otillräckligt för att över huvud taget kunna köra spelet, men riktigt så illa såg det inte ut, alls. För bra prestanda krävs däremot runt 5000 poäng och uppåt.
Jag föredrar helt klart att spela onlinerollspel på PC, men här får jag nog kasta in handduken och satsa på PlayStation 3. Testa själv, benchmarken hittar du här.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...