Kan Nintendo 3DS misslyckas och ändå vinna över PSP2?

Share This Post


Nintendo 3DS ser ut att ha fått en bra start globalt, rent generellt sett. Den säljer bra, hypen är stor blanda alla som är nyfikna på glasögonlös 3D och rapporter talar även om att den vid lanseringen var Nintendos bäst säljande bärbara konsol genom tiderna i USA. Huruvida det stämmer eller ej återstår att se, och ifall Nintendo lyckas hålla vårt intresse uppe i längden med underhållande spel. I Japan ser det inte jättebra ut, även om det är för tidigt att säga något.
Samtidigt undrar jag om Nintendo över huvud taget kan förlora mot Sony den här generationen, och då menar jag 3DS mot PSP2. Så hur tänker jag då?
PSP2, eller NGP som den också kallas, är ett riktigt krafthus, om man får översätta lite fritt från engelskan. Med många gånger bättre prestanda än föregångaren, större skärm och långt fler integrerade funktioner ser den onekligen ut att bli en riktig läckerbit. Jag tvivlar inte heller på att den kommer bli populär, sälja bra åtminstone initialt och säkert hålla Sonys huvud ovanför ytan.
Men hjälper det?
Nintendo 3DS kommer naturligtvis inte att på något sätt bli en katastrof för Nintendo, så det kan vi utesluta. Men vi ska inte heller räkna med en ny Nintendo DS här. Den är inte tillräckligt ”revolutionerande”, och det återstår som sagt att se ifall tillräckligt många tredjepartsutvecklare hoppar på tåget. Däremot får jag känslan av att 3D-skärmen är de bärbaras nya Wii. En pryl folk verkligen vill måste ha och köper på sig även om de slutar spela efter ett tag.
För mig personligen är det fullständigt obegripligt att Wii sålt så bra som den gjort fram till idag, men den stora massan håller inte med. Därför tror jag också att Nintendo 3DS har mycket att vinna på att vara ensam om något, det vill säga bärbar 3D.
Så, kommer avsaknaden av 3D i PSP2 att bli dess fall? Kommer maskinen, som förvisso krossar 3DS rent prestandamässigt, ändå att kännas så där ljummen eftersom vi vid lanseringen av maskinen anser 3D vara en typ av standard?
Jag är inte helt på det klara med vad som kommer att ske här, men jag lutar möjligen lite åt ett liknande scenario som vi har med DS och PSP idag, fast i lite mindre skala. 3DS är helt enkelt inte lika het som DS, och PSP2 kommer nog att hållas tillbaka lite av priset som jag misstänker hamna runt $250-300 för den billigare versionen.
Intressant är det dock. 2012 kan inte komma snart nog.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel