Julspel: Ny jultradition

Share This Post

Jag tror alltid att det ska blir få en massa tid över till att slappa och spela när det är jul, men så blir det aldrig. Det ska åkas hit och dit, fixas här och där, sen är tiden slut. Ändå har jag flera möjligheter att spela i år då jag har iPhone, iPad, Nintendo DS och några Wii-spel med mig hem.
På den tre och en halv timme långa resan hem blev det en stund med Professor Layton and the Lost Future och här hemma har jag hittills spelat ett spel på iPaden. Jag är nämligen helt fast i Kalevala HD och så fort det finns lite tid över så försöker jag smyga in några minuters speltid. Det är en stora skillnad mot tidigare – nu hinner jag spela för att det är så lätt. IPaden och iPhone är alltid på och spelen är bara några sekunder bort. Även om det inte är svårt att dra igång ett spel på DS:n och det går att lägga den på standby så känns det fel att inte stänga av den mellan gångerna. Dessutom så har jag ingen laddare med mig. Om batteriet tar slut i DS:n har jag runt hundra andra spel på iPhonen och iPaden – dock inte Professor Layton.
Tanken är också att jag ska hinna spela lite Donkey Kong Country Returns och New Super Mario Bros. tillsammans med syrrans ungar. Har än känsla av att New Super Mario Bros kan bli lite lagom galet och stökigt med tre eller fyra pers vid spakarna. Hoppas dock att det inte kommer allt för mycket julstök emellan. Då det ska skjutsas Janssons frestelse dit och hämtas julklappar där. I värsta fall få vi väl spela under Kalle Anka, vilket skulle innebära att jag första gången på många år lyckas hålla mig vaken mellan tre och fyra på julafton. En ny tradition kanske?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...