Jack Venture – mer svenskt på iPhone

Share This Post


Det blir bara fler och fler svenska spel på App Store. Senast testade vi Muskedunder Interactives Warp Dash, nu har turen kommit till Mandibols Jack Venture.
Jack Venture är ett kort och enkelt plattformsspel. Man ska ta sig ut levande från en pyramid och samla skatter på vägen. Äventyret är bokstavligen i kortaste laget med 40-talet mindre banor och bjuder tyvärr aldrig på några större utmaningar.
De få gånger jag faktiskt dör så beror det inte på komplicerad bandesign eller hårt motstånd, utan snarare på kontrollen. Här har man valt, återigen tyvärr, att använda sig av tiltstyrning. Hoppa och skjuta gör man genom att trycka på skärmen, men för att springa åt höger och vänster måste man alltså vrida på hela iOS-maskinen.
Det blir snabbt irriterande att aldrig kunna spela med skärmen rak, och när hoppknappen ibland reagerar lite väl segt är det svårt att inte vilja ge upp helt och hållet. För precision krävs det virtuella riktningsknappar, så är det bara.

Jag ser dock potentialen i spelet. Med förbättrad kontroll, fler banor och lite större utmaningar kan det bli intressant på allvar. I nuläget är det mer av en parentes som övertygar föga.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...