Hook Worlds – Swing baby, swing!

Share This Post

Rocketcat Games har tidigare förgyllt vår tillvaro med spelen Hook Champs och uppföljaren Super QuickHook, men det tar inte stopp där, utan vi fortsätter att svinga oss fram i typiskt Rocketcat-manér med tredje spelet i den något osammanhängande serien, Hook Worlds. Och det är bättre än någonsin.
I Hook Worlds ter sig saker och ting någorlunda som vanligt, men det finns lite finjusteringar inblandat med mer berikande omkastningar av spelkonceptet. Nu har spelet delats upp i fyra olika varianter, och återigen hör man orden “fyra spel i ett” nämnas lite här och var, men som vanligt är jag inte beredd att gå så långt. Däremot kan jag medge att det är klart mer varierande än tidigare.
I den första varianten spelar vi som den typiske skattjagaren Gramps som efter att ha hittat och roffat åt sig en värdefull staty flyr undan det jagande och uråldriga monstret genom slumpgenererade djungel- och grottmiljöer. Med ett knapptryck skjuter man iväg änterhaken som man svingar sig med, och med en andra knapp kan man använda raketstövlar för lite extra höjd och fart emellanåt.
Den rikedomssuktande Zelle spelar vi som i den andra varianten när vi svingar oss genom spökgrottor i jakt på dyrbarheter. Istället för raketstövlar har Zelle utrustats med ett vapen som vi skjuter onda andar med. Detta skiljer sig markant från del tre där vi som CyberGnome 202X flyr undan framtidens rättvisa med hjälp av den gammalmodiga haken samt möjligheten att ändra gravitationen och spela upp och ned.

Alla dessa lägen är intressanta i sig, men min absoluta favorit är fjärde och sista varianten. Här flyr vi undan det jagande monstret med samma förutsättningar som första delen, vi har alltså raketstövlar till vår hjälp utöver haken. Men det som gör del fyra så speciell är den retroaktiga stilen där vi spelar som en kantig liten figur som tycks härstamma från något dataspel från 70-talet. Högt tempo och härlig musik gör detta till en vinnare.
Hook Worlds är ett spel som jag inte kan rekommendera nog för endast sju kronor. Bör absolut inte missas om man gillar konceptet, eller att svinga sig som Tarzan i övrigt.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...