Hårdvaran upp i Japan

Share This Post

Föregående veckas siffror gällande hårdvaruförsäljningen i Japan under perionde 24 april-1 maj har landat, och det är upp för samtliga format, glädjande nog. Som vanligt domineras listan av Sonys numera uråldriga PSP som aldrig tycks sjunka i popularitet. Men med ett sådant tredjepartsstöd är det heller inte konstigt.
Siffrorna som presenteras här gäller veckan före den så kallade Golden Week i Japan. En vecka då större delen av landet har ledigt och det shoppas som aldrig förr. Kanske inte nödvändigtvis spel, men ändå. Därför ska siffrorna för veckan som var bli extra intressanta, och dessa förväntas komma någon gång under onsdag eller torsdag.
Men så till den aktuella perioden. PSP toppar så klart listan, och går från knappt 50 000 sålda maskiner till drygt 77 000. Sony har lyckats fylla på de flesta butikslagren ute i landet vilket också reflekteras på försäljningen.
Nintendo 3DS, som ända sedan release bara sjunkit vecka för vecka, har nu vänta trenden något och gått från ca 23 000 sålda enheter till lite drygt 28 000. Fortfarande en väldigt låg siffra, men vi poängterar återigen avsaknaden av intressanta spel som den största orsaken till detta. Och det faktum att den egentligen inte erbjuder något häpnadsväckande nytt utöver 3D-effekten.
PlayStation 3 och Wii ökar med några tusen exemplar och säljer i ca 24 000 respektive 11 000 medan Nintendo DS fortfarande lever trots ett par makalösa år på marknanden. 17 000 Nintendo DS-maskiner hittade nya ägare under veckan.
I periferin ser vi hur Xbox 360 dubblar sin försäljning och går från knappa 2 000 till dryga 4 000.
Det är inga imponerande siffror om man bortser från ständigt aktuella PSP, men Golden Week-försäljningen kommer garanterat att ge samtliga maskiner ytterligare ett litet lyft. Frågan är bara hur mycket? Och hjälper de sänkta priserna på Nintendo 3DS-spel något?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel