Nutopia

Har du alltid drömt om att bygga vapen med Lego?

Mina vänner, det finns en bok som heter Lego Heavy Weapons. Den är 368 sidor tjock och full med instruktioner för hur du bygger dina egna Lego-versioner av fyra välkända vapen, som Desert Eagle eller SPAS 12-hagelbössan. Författaren till denna presumtiva bibel för Legovapenbyggare (ja, det är tydligen något av en rörelse) heter Jack Streat och är blott 17 år gammal.
Och vet ni, det är ganska imponerande det här, som så tydligt demonstreras i en promovideo.

Jag är absolut för att bygga vad man är intresserad av med sina Lego-bitar. Däremot vet jag inte om No Starch Press, förlaget som ger ut boken, och deras grundare Bill Pollock har fattat grejen riktigt. I ett pressmeddelande säger han först följande för att göra oss extra sugna på Lego Heavy Weapons:

Readers will instantly recognize these models from their favorite Tarantino films and videogames like Counter-Strike and Call of Duty.

Okej, tonårsgrabbar alltså. Köper de böcker?
Vidare, följande pekar på en tämligen snäv och sned bild av vad Legobyggare är för typ av människor:

At last, LEGO fans can turn that pile of dusty bricks into insane weapons that they can brandish while running wild through their homes. The world may never be the same.

Är du en Lego-fan så har du säkerligen inga problem med att hitta på saker att bygga. Om inte annat så kan internet säkerligen hjälpa dig.
Dåligt PR-snack åsido, Lego Heavy Weapos kostar $25 (cirka 170 kr) och släpps i maj.