Guitar Hero – så bra är det till iPhone

Share This Post

Bärbara versioner av Guitar Hero hör väl kanske inte till drömspelen direkt, så en iPhone-version stod knappast högst på önskelistan. Samtidigt: Tap Tap-spelen är rätt underhållande så det kan ju fungera, avsaknaden av plastgitarr till trots.
Men vet ni, Vicarious Visions iPhone-version av Guitar Hero kan mycket väl vara det bäst designade spelet till formatet så här långt! Inte för att det är stilistiskt eller så, knappast något spelserien är känd för. Nej, man har helt enkelt begripit formatet, från menyer och låtlistor till den tappande spelmekaniken med slide-inslag.
Att man kan köpa låtar direkt i appen förvånar knappast någon, och det är förstås vad man ska tjäna kulorna på (själva spelet kostar 22 kr för övrigt). Man har rentav varit så smart att Guitar Hero kan hålla koll på ditt iPod-bibliotek och på så sätt tipsa om när det kommit låtar av artister som du gillar. Smart.
Enda baksidan med Guitar Hero till iPhone är för övrigt låtutbudet, blott sex stycken medföljer och det är faktiskt på tok för lite. Annars gör man det mesta rätt, från karaktärsanpassning till presentation och spelkontroll. Det känns faktiskt som Guitar Hero, trots allt.
Och en sak till: jag utropar det här till startskottet för generation två av iPhone-spel. Det har funnits imponerande produkter tidigare, men här känns det verkligen som att iPhone börjar bli ett moget format. Härligt.
Betyg: 4 av 5

TDH testade version 1.0.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...