Grand Theft Auto: Chinatown Wars – garanterat aldrig barnvänligt

Share This Post


Grand Theft Auto: Chinatown Wars släpptes under våren förra året till Nintendo DS och konverterades sedan till PlayStation Portable där det trots en del tryckskärmsspecifika moment ändå gjorde sig bra. Nu kommer det till iPhone, och det är billigare än någonsin. För 75 kronor får du allt det Grand Theft Auto-serien alltid stått för: våld, sex, droger och brottslighet om vartannat.
Du är Huang Lee, och i spåren av din mördade far och tillika maffiaboss har du kommit till Liberty City för att överlämna ett symboliskt svärd som är principiellt viktigt för familjens blivande ledare. Dock går allting käpprätt åt skogen redan på flygplatsen, och efter att ha blivit skjuten i huvudet och givetvis bestulen på svärdet blir man mer eller mindre ofrivilligt indragen i soppan där familjens heder ska återupprättas till vilket pris som helst.

Det absolut första intrycket man får är att detta klart står ett par snäpp över andra spel till formatet. Det får faktiskt ingenting gratis av titeln, för konverteringen känns otroligt välgjord med följsam grafik och klart godkänt ljud. Vad som däremot tål att vänja sig vid är kontrollen, som samtidigt är en av de bättre implementeringarna av simulerad handkontroll jag hittills testat. Det är inte perfekt, svårt blir det främst med vapenhantering och mer precis bilkörning, men det fungerar över förväntan trots allt.
Uppdragen man hela tiden åtar sig är kanske inte alltid så värst varierande, med massor av bilkörning hit och dit och lite skjutande emellanåt, men jag känner ändå aldrig någon uppenbar tristess, utan har hela tiden ett sug efter mer. Intresset lyckas man hålla uppe trots något stela mellansekvenser med stillbilder och text utan tal.

Hela bygget, från layout till genomförande, känns rakt igenom genuint. Det är nästan smått fantastiskt hur bra ett spel av den här kalibern gör sig på formatet, och att det finns över huvud taget. 75 kronor är helt plötsligt försvinnande lite.
Betyg: 4/5

Rickard testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...