Nutopia

GarageBand och iMovie till iPad

Smart Apple, mycket smart. Att iMovie, som redan finns till iPhone och således blir en universal-app, skulle leta sig till iPad var det väl ingen som tvivlade på, men GarageBand har det inte talats så mycket om. Det tycker jag är lite konstigt, för det är en synnerligen tung app och jag tvivlar inte ett ögonblick på att dess existens sålt ett antal extra Macar genom åren.
GarageBand till iPad är förvisso begränsat till åtta spår, men i övrigt verkar det vara en ganska skön tolkning av ett redan trevligt program. Nej, det är inte Logic eller ProTools, men det är nog för Erik Gadd att spela in med när han är på turné. Allt pekar på att Gadd skaffar det till iPad med.
Att iMovie, som fungerar helt okej på iPhone, blir bra tll iPad tvivlar jag inte en sekund på. Större skärm, redan där har det ju fördelen, och gränssnittet ser intuitivt ut. Däremot är jag mer tveksam till vitsen med appen, såvida du inte synkroniserar över dina arbetsfiler från Macen. För inte kommer man väl använda iPad 2 som filmkamera, trots dubbla videokameror?
Båda apparna kommer kosta XX kr och släpps samtidigt som iOS 4.3, nämligen den 8 mars.